iltasyazilim
FD Üye
Pilav Üstü Kavurma Tarifi İçin Malzemeler Kavurma için ;
*2 kilo Kuş Başı Dana Eti
Pilav için ;
*3 su bardağı pirinç
*Yarım su bardağı şehriye
Pilav Üstü Kavurma Tarifi Yapılışı Pirinç ıslanır Aynı anda elektrikli güvece Eti olduğu gibi koyarız Et kendi kendine pişerken arada alt üst karıştırılır Yarım saat sonra pirinç süzülür pilav yapmaya başlanır Önce 2 kaşık tereyağ eritilir Üstüne şehriye katılır ve kavrulur Sonra 1 bardak pirinçe 1 5 bardak su olacak şekilde 4 5 bardak su eklenir Tuzu katılır Ben Tuzot da katıyorum Suyunu çekene kadar harlı ateşte çektikten sonra kısıl Ateş’te için için pişirilir Et de olduktan sonra bi çorba kasesine önce biraz et sonra pilav katılır ve sunum tabağına ters şekilde çevrilip boşaltılır Afiyet olsun ^^)
*2 kilo Kuş Başı Dana Eti
Pilav için ;
*3 su bardağı pirinç
*Yarım su bardağı şehriye
Pilav Üstü Kavurma Tarifi Yapılışı Pirinç ıslanır Aynı anda elektrikli güvece Eti olduğu gibi koyarız Et kendi kendine pişerken arada alt üst karıştırılır Yarım saat sonra pirinç süzülür pilav yapmaya başlanır Önce 2 kaşık tereyağ eritilir Üstüne şehriye katılır ve kavrulur Sonra 1 bardak pirinçe 1 5 bardak su olacak şekilde 4 5 bardak su eklenir Tuzu katılır Ben Tuzot da katıyorum Suyunu çekene kadar harlı ateşte çektikten sonra kısıl Ateş’te için için pişirilir Et de olduktan sonra bi çorba kasesine önce biraz et sonra pilav katılır ve sunum tabağına ters şekilde çevrilip boşaltılır Afiyet olsun ^^)