iltasyazilim
FD Üye
Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı pirinç
*Az şehriye
*Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
*Tuz
*Su
Pilav Tarifi Yapılışı
1
*?Yarım saat önceden pirincimizi suya bastırıyoruz
*?Bastırdığımız birinci yarım saat kadar durduktan sonra süzüyoruz ve Sudan geçiriyoruz (ister 1 saat falan suda beklete bilirsiniz)
*?İlk önce tenceremizi ocağa alalım ve altını açalım
*?Sıvı yağı koyalım ve tel şehriyemizi de koyduktan sonra kavuralım şehriyeler pembeleşene kadar kavuruyoruz
*?Hee bu arada ben tel şehriye kullanmak istedim
*?Şehriyemiz pembeleştikten sonra süzdüğümüz pirincimizi ekliyoruz
*?Ekledikten sonra güzel kavuruyoruz pirinçlerimiz sertleşiyor zaten kavurdukça hissedersiniz
*?Pirinç sertleştikten sonra ılık suyumuzu ekliyoruz
*?Su pirincin üstüne gelecek
*?Ve en son tuzumuzu attıktan sonra kapağını kapatıp pişirmeye bırakıyoruz
*?Güzel suyunu çektikten sonra ocağı kapatıp 10 dk kapağını açmıyoruz tam çeksin diye?
*?Sonra servise alabiliriz
*?Üzerine karabiber koya bilirsiniz
*? Şimdiden Afiyet olsun ?
*1 su bardağı pirinç
*Az şehriye
*Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
*Tuz
*Su
Pilav Tarifi Yapılışı
1
*?Yarım saat önceden pirincimizi suya bastırıyoruz
*?Bastırdığımız birinci yarım saat kadar durduktan sonra süzüyoruz ve Sudan geçiriyoruz (ister 1 saat falan suda beklete bilirsiniz)
*?İlk önce tenceremizi ocağa alalım ve altını açalım
*?Sıvı yağı koyalım ve tel şehriyemizi de koyduktan sonra kavuralım şehriyeler pembeleşene kadar kavuruyoruz
*?Hee bu arada ben tel şehriye kullanmak istedim
*?Şehriyemiz pembeleştikten sonra süzdüğümüz pirincimizi ekliyoruz
*?Ekledikten sonra güzel kavuruyoruz pirinçlerimiz sertleşiyor zaten kavurdukça hissedersiniz
*?Pirinç sertleştikten sonra ılık suyumuzu ekliyoruz
*?Su pirincin üstüne gelecek
*?Ve en son tuzumuzu attıktan sonra kapağını kapatıp pişirmeye bırakıyoruz
*?Güzel suyunu çektikten sonra ocağı kapatıp 10 dk kapağını açmıyoruz tam çeksin diye?
*?Sonra servise alabiliriz
*?Üzerine karabiber koya bilirsiniz
*? Şimdiden Afiyet olsun ?