iltasyazilim
FD Üye
Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*12 (yarım) Su Bardağı Arpa Şehriye
*3 Yemek Kaşığı Tereyağı
*2 Su Bardağı Pirinç
*1 5 Tatlı kaşığı Tuz
*1 Adet kesme şeker
*3 Su Bardağı Sıcak Su
*1 Su Bardağı Kemik Et Suyu
Pilav Tarifi Yapılışı Tereyağı ve arpa şehriyeyi tencereye alıp kavuralım Bu arada pirinçlerimizi bol su ile yıkayalım Nişastası tamamen yıkansın ki tane tane olsun Kavrulan şehriyemize yıkadığımız pirinçleri ekleyelim Bir iki karıştırıp tuzu, şekeri, sıcak suyu ve kemik suyunu ekleyip karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım Altı en kısık ateşte yaklaşık 1520 dk ka pişirelim Pişip pişmediğini temiz bir kaşık yardımı ile tadına bakarak anlayabilirsiniz Küçük bir detay pilav pişene kadar karıştırılmıyor Pişince üzerini havlu peçete ile örtüp kapağını kapatarak demlenmeye bırakalım Demlenen pilavımızı çok soğutmadan servis edebiliriz Afiyet olsun canlar Not: Kemik suyunu derin dondurucu için ayırırken etlerinden de koydum Pilavlarda kullanırken çok daha lezzetli oluyor
*12 (yarım) Su Bardağı Arpa Şehriye
*3 Yemek Kaşığı Tereyağı
*2 Su Bardağı Pirinç
*1 5 Tatlı kaşığı Tuz
*1 Adet kesme şeker
*3 Su Bardağı Sıcak Su
*1 Su Bardağı Kemik Et Suyu
Pilav Tarifi Yapılışı Tereyağı ve arpa şehriyeyi tencereye alıp kavuralım Bu arada pirinçlerimizi bol su ile yıkayalım Nişastası tamamen yıkansın ki tane tane olsun Kavrulan şehriyemize yıkadığımız pirinçleri ekleyelim Bir iki karıştırıp tuzu, şekeri, sıcak suyu ve kemik suyunu ekleyip karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım Altı en kısık ateşte yaklaşık 1520 dk ka pişirelim Pişip pişmediğini temiz bir kaşık yardımı ile tadına bakarak anlayabilirsiniz Küçük bir detay pilav pişene kadar karıştırılmıyor Pişince üzerini havlu peçete ile örtüp kapağını kapatarak demlenmeye bırakalım Demlenen pilavımızı çok soğutmadan servis edebiliriz Afiyet olsun canlar Not: Kemik suyunu derin dondurucu için ayırırken etlerinden de koydum Pilavlarda kullanırken çok daha lezzetli oluyor