iltasyazilim
FD Üye
Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 buçuk su bardağı pirinç
*Yarım su bardağı tel şehriye
*Yarım çay bardağı mısır özü yağı
*1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
*2 buçuk su bardağı ile kaynamış su
*2 tatlı kaşığı tuz
Pilav Tarifi Yapılışı NOT:Önceden pirinçimizi kaynamış su içerisinde en az 15 dk kadar bekletmeliyiz Ne kadar fazla bekletirsek o kadar iyi Su içine tuzda ekleyin
Gelelim pilavımızın yapımına:
Zeytinyağını ve şehriyeyi tencereye alıyoruz Şehriyelerin kızarmasını beklerken pilavımızı süzgece alıp soğuk su ile devamlı yıkayıp süzüyoruz (Ne kadar yıkarsak o kadar iyi)
Sonra pirinçimizi de kızarmış olan şehriyelerin üzerine döküp tereyağını ve tuzunu ekleyip 15 dk kadar kavuruyoruz
2 buçuk su bardağı suyu kaynatıp üstüne döküyoruz Tencere kapağını kapatıp ocağın büyük gözünde altı açık bir şekilde suyu biraz kaynatıp, tencereyi küçük göze alıp altı kısık şekilde suyunu çekene dek pişiriyoruz
Afiyet Olsun
*2 buçuk su bardağı pirinç
*Yarım su bardağı tel şehriye
*Yarım çay bardağı mısır özü yağı
*1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
*2 buçuk su bardağı ile kaynamış su
*2 tatlı kaşığı tuz
Pilav Tarifi Yapılışı NOT:Önceden pirinçimizi kaynamış su içerisinde en az 15 dk kadar bekletmeliyiz Ne kadar fazla bekletirsek o kadar iyi Su içine tuzda ekleyin
Gelelim pilavımızın yapımına:
Zeytinyağını ve şehriyeyi tencereye alıyoruz Şehriyelerin kızarmasını beklerken pilavımızı süzgece alıp soğuk su ile devamlı yıkayıp süzüyoruz (Ne kadar yıkarsak o kadar iyi)
Sonra pirinçimizi de kızarmış olan şehriyelerin üzerine döküp tereyağını ve tuzunu ekleyip 15 dk kadar kavuruyoruz
2 buçuk su bardağı suyu kaynatıp üstüne döküyoruz Tencere kapağını kapatıp ocağın büyük gözünde altı açık bir şekilde suyu biraz kaynatıp, tencereyi küçük göze alıp altı kısık şekilde suyunu çekene dek pişiriyoruz
Afiyet Olsun