O mükemmel tadıyla size pilavı unutturacak nefis bir tanım geliyor. En sevdiğiniz eserlerle dilediğiniz üzere yapabileceğiniz risotto aklınızı başınızdan alacak. Pişirme tekniğini öğrendikten sonra sık sık yapmak isteyeceğiniz bu tanımı bilhassa deniz mahsulleri, mantar ya da kuşkonmaz ile kesinlikle deneyin. Bizden söylemesi
Karidesli Risotto Nasıl Yapılır?
2 su bardağı arborio pirinci
250 gram jumbo karides
1 su bardağı beyaz şarap
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1/2 su bardağı parmesan peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Bir tavaya zeytinyağını ekleyip üzerine karidesleri ek edin. Tuz ve karabiberi damak tadınıza nazaran ek edip yaklaşık 12-13 dakika karidesler pişene kadar orta ara karıştırarak pişirin. Farklı bir tencerede 4 su bardağı suyu ekleyip kaynatın. Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında kavurun. Üzerine pirinci ekleyerek kavurmaya devam edin. Şarabı ekleyip suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra kaynayan sudan 1 kepçe alarak pirincin üzerine ek edin. Bu formda azar azar suyu eklemeye devam edin. Kavurduğunuz karidesleri de ek edin. Son olarak tereyağı ve parmesanı da ekleyerek 5 dakika kısık ateşte pişirin.