iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
3 Tavuk Göğsü
100 gr Mantar
2 Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
1 Kahve Fincanı Margarın
3 Çay Bardağı Tavuk Suyu
1 Çay Bardağı Krema
34 Dal Maydanoz
Bir Tutam Kekik
Tuz, Karabiber
PİLAV İÇİN:
1 Su Bardağı Pirinç
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Su Bardağı Tavuk Suyu
HAZIRLANIŞI
Tavuk göğüs etini 1 santimlik şeritler halinde doğrayın Mantarları temizleyip dilimleyin Soğanı küçük küpler halinde doğrayın
Tavuk etlerini una bulayın Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin Mantarları ekleyip 23 dakika kavurun Tavuk etini ekleyip rengi kızarıncaya kadar kavurmayı sürdürün Kekik, tuz ve karabiber serpin
Tavuk suyunu ayrı bir kaba alıp orta ateşte 10 dakika kaynatın Kremayı ilave edip karıştırın ve kaynamaya başlayınca ateşten alın Hazırladığınız sosu tavuklu karışımın üzerine dökün
Pilavı bildiğiniz klasik yöntemle pişirin Pilavı servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanozu serpin Ortasına tavuk yahniyi yerleştirip sıcak servis yapın
3 Tavuk Göğsü
100 gr Mantar
2 Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
1 Kahve Fincanı Margarın
3 Çay Bardağı Tavuk Suyu
1 Çay Bardağı Krema
34 Dal Maydanoz
Bir Tutam Kekik
Tuz, Karabiber
PİLAV İÇİN:
1 Su Bardağı Pirinç
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Su Bardağı Tavuk Suyu
HAZIRLANIŞI
Tavuk göğüs etini 1 santimlik şeritler halinde doğrayın Mantarları temizleyip dilimleyin Soğanı küçük küpler halinde doğrayın
Tavuk etlerini una bulayın Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin Mantarları ekleyip 23 dakika kavurun Tavuk etini ekleyip rengi kızarıncaya kadar kavurmayı sürdürün Kekik, tuz ve karabiber serpin
Tavuk suyunu ayrı bir kaba alıp orta ateşte 10 dakika kaynatın Kremayı ilave edip karıştırın ve kaynamaya başlayınca ateşten alın Hazırladığınız sosu tavuklu karışımın üzerine dökün
Pilavı bildiğiniz klasik yöntemle pişirin Pilavı servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanozu serpin Ortasına tavuk yahniyi yerleştirip sıcak servis yapın