iltasyazilim
FD Üye
Pileli Börek (Ispanaklı Çok Nefis) Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet hazır yufka
*200 gram lor veya beyaz peynir
*Yarım kilo doğranmış ıspanak
Sosu İçin;
*1 su bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 tane yumurta
*Karabiber
*Tuz
Üzeri İçin;
*Susam (isteğe bağlı)olmasa da olur
Pileli Börek (Ispanaklı Çok Nefis) Tarifi Yapılışı Öncelikle çok pratik ve farklı bir tarif büzme olarak kıvırmak hiçte zor değil hiç vaktinizi almayacak
1)İlk olarak sos iyice çırpılarak hazırlanır
2)Peynirleri ve doğranmış ıspanağı karıştırılır
3)Yufkanın 1 tanesi düz bir zeminde açılır Üzerine her yerine eşit gelecek şekilde sostan sürülür ve yaydırılır Peynirden bir miktar alınıp yine yufkanın üzerine her yerine eşit gelecek şekilde serpilir
4)Yufkanın bir yarısının kenarından yavaşça pile pile yaparak ortasına kadar katlanır ve yufkanın ortasına gelindiğinde bırakılıp diğer yarısını da aynı şekilde pile pile yaparak katlanır
5)Elimizde pile pile olmuş uzun bir yufka var Yufkamızı ortadan bıçakla kesin Büzdürdüğünüz yufkanın bir yarısının altına elimizi koyarak dikkatlice yağladığınız tepsiye yerleştirin
6)Kestiğimiz diğer yarısını da yine aynı şekilde tepsiye alınır ve tepside elimizle yufkaları birbirine yaklaştırılır Diğer yufkalara da aynı işlemleri tekrarlayalım
7)Sosumuzdan mutlaka kalmış olmalı Kalan sosu böreğin üzerine, her yerine eşit gelecek şekilde sürün
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin
AFİYET OLSUNN
*4 adet hazır yufka
*200 gram lor veya beyaz peynir
*Yarım kilo doğranmış ıspanak
Sosu İçin;
*1 su bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 tane yumurta
*Karabiber
*Tuz
Üzeri İçin;
*Susam (isteğe bağlı)olmasa da olur
Pileli Börek (Ispanaklı Çok Nefis) Tarifi Yapılışı Öncelikle çok pratik ve farklı bir tarif büzme olarak kıvırmak hiçte zor değil hiç vaktinizi almayacak
1)İlk olarak sos iyice çırpılarak hazırlanır
2)Peynirleri ve doğranmış ıspanağı karıştırılır
3)Yufkanın 1 tanesi düz bir zeminde açılır Üzerine her yerine eşit gelecek şekilde sostan sürülür ve yaydırılır Peynirden bir miktar alınıp yine yufkanın üzerine her yerine eşit gelecek şekilde serpilir
4)Yufkanın bir yarısının kenarından yavaşça pile pile yaparak ortasına kadar katlanır ve yufkanın ortasına gelindiğinde bırakılıp diğer yarısını da aynı şekilde pile pile yaparak katlanır
5)Elimizde pile pile olmuş uzun bir yufka var Yufkamızı ortadan bıçakla kesin Büzdürdüğünüz yufkanın bir yarısının altına elimizi koyarak dikkatlice yağladığınız tepsiye yerleştirin
6)Kestiğimiz diğer yarısını da yine aynı şekilde tepsiye alınır ve tepside elimizle yufkaları birbirine yaklaştırılır Diğer yufkalara da aynı işlemleri tekrarlayalım
7)Sosumuzdan mutlaka kalmış olmalı Kalan sosu böreğin üzerine, her yerine eşit gelecek şekilde sürün
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin
AFİYET OLSUNN