iltasyazilim
FD Üye
Pileli Büzgülü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket hazır baklavalık yufka
*Yarım su bardağı irmik
Arasına sürmek için;
*1 çay bardağı sıvı yağ
*100 gr eritilmiş tereyağı
Sosu için;
*2 tane yumurta
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı şeker
*1 tane vanilya
*1 tane kabartmatozu
*Üstüne serpmek için
*Ceviz
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 buçuk su bardağı su
*İnce bir dilim limon
Pileli Büzgülü Tatlı Tarifi Yapılışı
Merhabalar bu lezzete bayılacaksınız sevgili canlar İlk önce şerbeti hazırlanır Derin tencereye su, şeker ve limon alınır, kaynatılır Soğumaya bırakılır Bir kasede sosu için tüm malzemeler ilave edilir ve karıştırılır 1 tane baklavalık yufka alınır ve tereyağ sürülür Ardından irmik serpilir ve pile şekilde büzülür Diğerleri de aynı şekilde yapılır Tepsiye dizilir Kalan yağdan üzerine gezdirilir Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir Sonra fırından alınır ve üzerine ceviz serpilir ve hazırlanan sostan her yerine gelecek şekilde gezdirilir Tekrar fırına verilir ve üzeri kızarana kadar pişmeye bırakılır Pişen tatlıyı 10 dk bekletilir ve ılık olan şerbetten her yerine gezdirilir ve 2 saat sonra servise sunulur Afiyet olsun
Bu tariften 2 tepsi elde edildi
*1 paket hazır baklavalık yufka
*Yarım su bardağı irmik
Arasına sürmek için;
*1 çay bardağı sıvı yağ
*100 gr eritilmiş tereyağı
Sosu için;
*2 tane yumurta
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı şeker
*1 tane vanilya
*1 tane kabartmatozu
*Üstüne serpmek için
*Ceviz
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 buçuk su bardağı su
*İnce bir dilim limon
Pileli Büzgülü Tatlı Tarifi Yapılışı
Merhabalar bu lezzete bayılacaksınız sevgili canlar İlk önce şerbeti hazırlanır Derin tencereye su, şeker ve limon alınır, kaynatılır Soğumaya bırakılır Bir kasede sosu için tüm malzemeler ilave edilir ve karıştırılır 1 tane baklavalık yufka alınır ve tereyağ sürülür Ardından irmik serpilir ve pile şekilde büzülür Diğerleri de aynı şekilde yapılır Tepsiye dizilir Kalan yağdan üzerine gezdirilir Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir Sonra fırından alınır ve üzerine ceviz serpilir ve hazırlanan sostan her yerine gelecek şekilde gezdirilir Tekrar fırına verilir ve üzeri kızarana kadar pişmeye bırakılır Pişen tatlıyı 10 dk bekletilir ve ılık olan şerbetten her yerine gezdirilir ve 2 saat sonra servise sunulur Afiyet olsun
Bu tariften 2 tepsi elde edildi