Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

piliç butları

piliç butları

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler

8 adet derisi alınmış piliç budu
½ fincan kuru üzüm
4 çorba kaşığı zeytinyağı
¾ fincan sek beyaz şarap
2 adet dilimlenmiş orta boy soğan
2 diş kıyılmış sarımsak
1 kavanoz közlenmiş kırmızı biber (süzülmüş)
½ çay kaşığı tuz
¼ çay kaşığı karabiber
½ fincan ikiye bölünmüş yeşil zeytin






Yapılışı

1 2 çorba kaşığı zeytin yağını, büyük bir teflon tavada orta dereceye gelinceye dek ısıtın

2 Soğan ve sarımsakları tavada 3 dk kadar kavurun

3 Bu karışımı, kırmızı biber, tuz ve karabiber ile birlikte bir blender'e aktarıp, püre kıvamını alana dek karıştırın

4 Kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağını aynı tavaya aktarın piliçi ekleyin Arada bir çevirerek, 10 dk kadar kızartın Kırmızı biber püresini piliçin üzerine dökün

5 Zeytin ve kuru üzümlerini tavaya serpiştirip, beyaz şarabı da ekleyin Ateşi orta dereceye getirip, tavanın üzerini örtün ve 45 dk kadar pişirin Etin yumuşaklığını bir kaşıkla kontrol edin Kaşık kolayca içine giriyorsa, yemek hazır demektir


 
858,496Konular
982,415Mesajlar
30,228Kullanıcılar
batalmiracSon üye
Üst Alt