Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Piliç sote andaluz

Piliç sote andaluz

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
4 kişilik
1 adet yarka piliç (1200 gr)
2 kahve fincanı sıvı yağ
2 adet piyaz doğranmış iri soğan
4 adet çekirdekleri çıkmış piyaz doğranmış dolmalık biber
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz
2 çay kaşığı kekik
2 ½ su bardağı süt (süt 5 bardak olarak ocağa konmalı ve 2 ½ bardak kalana kadar çektirilmelidir)
½ çay kaşığı kırmızı pul biber


HAZIRLANIŞI
Pilici 8 parçaya bölün, dibi düz bir tencereye sıvı yağı koyup kızdırın piliçleri ilave edin Orta ateşte üçer dakika alt üst kızartıp piliçleri bir tabağa çıkarıp tenceredeki yağı döküp tereyağını tencereye koyun Soğan ve dolmalık biberi ekleyip bir çatal ile karıştırarak 34 dakika kavurup unu kekiği ve kırmızı biberi ilave edin İki dakika daha kavurup piliçleri, tuzu ve sütü ilave edin Ağır ateşte kontrol ederek 35 dakika pişirin ve servis edin Ateşten alırken yaklaşık 1 su bardağı sosu olmasına dikkat edin
 
858,476Konular
981,268Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt