Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Piliç sote marengo

Piliç sote marengo

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
4 kişilik
2 adet piliç (bir tanesi yaklaşık 650 gr)
2 kahve fincanı rafine yağ
1 çorba kaşığı kıyılmış soğan
2 adet iri kabukları soyulup ince kıyılmış domates
1 diş ezilmiş sarımsak
bir tutam karabiber
tuz
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı domates salçası
1 dilim ekmek şekilli kesilmiş ve kızartılmış
½ su bardağı dilimlenmiş mantar
2 ½ su bardağı tavuk yada et suyu yada su
2 adet 8 dakika haşlanmış yumurta
Küçük bir tülbentin içine: 1 çay kaşığı kekik, 2 dal maydanoz, 2 diş karanfil, 1 yaprak defne koyup ağzını bağlayın


HAZIRLANIŞI
Piliçleri dörde bölün, tuzlayın ve biberleyin Dibi düz bir tencerede yağı kızdırın, piliçleri derisinin üzerinde tencereye koyup ortadan hızlı ateşte üçer dakika alt üst kızartın Bir çatal ile piliçleri bir tabağa çıkartın Tencereye soğan ve sarımsağı ekleyin bir dakika karıştırarak kavurup unu ilave edin 1 dakika daha karıştırarak kavurup domates salçasını ve domatesi ilave edin 23 dakika daha karıştırarak kavurup tavuk suyunu, tuzu, baharat torbasını ve piliçleri ilave edin Ağır ateşte 35 dakika pişirip ateşten alın (Ateşten alırken yaklaşık 1 su bardağı kadar sosu kalmış olmalıdır) İçindeki baharat torbasını çıkartın Piliçleri bir güvece boşaltın Yumurtaları dörde bölüp piliçlerin üzerine koyun Kızarmış ekmekleri de üzerlerine koyup, mantarı az tereyağında sote yapıp üzerlerine döküp servis edin
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt