Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Piliç Topkapı Tavuk Kapama

Piliç Topkapı Tavuk Kapama
0
94

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Piliç Topkapı Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 8 adet açılmış tavuk but
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı soyulmuş badem
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü

Piliç Topkapı Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sıvıyağ ile bademi hafif kahverengi olana kadar kavuralım. Akabinde başka tüm gereçleri ekleyerek pirinci üzerine geçecek kadar kaynamış su ekleyerek pişmesini bekleyelim.
  2. Pişen pilavımız kenarda dursun.
  3. Açılmış butlarımızı sert bir cisimle vurarak genişletelim.
  4. İçlerine zeytinyağı tuz karabiber karışımı sürelim.
  5. Uygun bir kasenin içine yanlar dışarı taşacak formda koyup, içlerini pilavımızla doldurup yanda kalan kısımlarla üzerini kapatalım. Zıt çevirip fırın kabına alalım. Üzerine tereyağı sürün.
  6. 200 derecede pişirelim. Dileğe nazaran üzerine kekik yağ kırmızı biber karışımı sürülebilir. Ben o denli yapıyorum lezzeti artırıyor.
Piliç Topkapı Tavuk Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Piliç Topkapı Tanımı İçin Gereçler 8 adet açılmış dövülmüş tavuk kalça1 çay bardağı süt1 tatlı kaşığı tuz ve kekik1 çay kaşığı karabiberYarım fincan sıvı yağ İç pilav için 1 adet soğan1 su bardağı pirinç1 su bardağı sıcak su1 yemek kaşığı kuş üzümü1 yemek kaşığı dolmalık fıstık1 er çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Piliç Topkapı Tanımı İçin Malzemeler 5-6 adet kemiğinden sıyrılmış dövülmüş tavuk kalça Marine için: 1 çay bardağı sütTuz İç pilav için: 1 su bardağı pirinç1 adet soğanYarım çay bardağı kuş üzümü1 tutam tarçın1 tutam yenibahar1 tutam naneKarabiberTuz1,5 su bardağı sıcak su Salçalı sos için: 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Piliç Topkapı Tanımı İçin Malzemeler ️5 adet kemiği ayrılmış kalçalı tavuk budu Butları marine için; ️2 yemek kaşığı zeytinyağı️1/2 (yarım) çay kaşığı tuz️1 çay kaşığı karabiber İç pilav için; ️1 adet kuru soğan️1 su bardağı baldo pirinç️1 yemek kaşığı dolmalık fıstık️1 yemek kaşığı kuş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Topkapı Piliç Tanımı İçin Malzemeler Pilav için 1 su bardağı pirinç3 yemek kaşığı sıvı yağ1,5 su bardağı bıçak su1 yemek kaşığı kuş üzümü1 yemek kaşığı kuru üzüm1 çay kaşığı tarçın1,5-2 tatlı kaşığı silme tuz1 çay kaşığı kimyon -karabiber1 tatlı kaşığı pul biber1 adet kuru soğan4 adet kalça...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Piliç Topkapı Tanımı İçin Gereçler 8 modül tavuk kalça (açılıp inceltilecek) İç pilav için; 1 su bardağı pirinç1 adet soğan1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı1 kaşık kuşüzümü1 kaşık dolmalık fıstık1 çay kaşığı tarçın1 çay kaşığı yenibahar1 tatlı kaşığı şekerTuz, karabiber1, 5 su  bardağı su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
858,478Konular
981,299Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt