Piliç Topkapı Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 8 adet açılmış tavuk but
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı soyulmuş badem
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
Piliç Topkapı Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvıyağ ile bademi hafif kahverengi olana kadar kavuralım. Akabinde başka tüm gereçleri ekleyerek pirinci üzerine geçecek kadar kaynamış su ekleyerek pişmesini bekleyelim.
- Pişen pilavımız kenarda dursun.
- Açılmış butlarımızı sert bir cisimle vurarak genişletelim.
- İçlerine zeytinyağı tuz karabiber karışımı sürelim.
- Uygun bir kasenin içine yanlar dışarı taşacak formda koyup, içlerini pilavımızla doldurup yanda kalan kısımlarla üzerini kapatalım. Zıt çevirip fırın kabına alalım. Üzerine tereyağı sürün.
- 200 derecede pişirelim. Dileğe nazaran üzerine kekik yağ kırmızı biber karışımı sürülebilir. Ben o denli yapıyorum lezzeti artırıyor.