Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pilot Olmak İcin Gereken Şartlar

Pilot Olmak İcin Gereken Şartlar
0
91

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
pilot olma şartları

Pilot olmak icin neler gerekli?

Hususi pilot lisansı almak icin muracaat edenlerde aşağıdaki şartlar aranır

En az 18 yaşından gun almış olmak,
Uluslarası anlaşmalara uygun olarak gecerli 2nci sınıf sağlık şartlarına sahip olmak,
Bakanlıkca yetkilendirilmiş eğitim kurumlarında gerekli ucuş ve teorik eğitimini başarıyla tamamlamış olmak,
Teorik sınav ve ucuş kontrollarında başarılı olmak gereklidir

Ticari pilot lisansı almak icin muracaat edenlerde aşağıdaki şartlar aranır:

En az 18 yaşından gun almış olmak
Uluslararası anlaşmalara uygun olarak gecerli 1nci sınıf sağlık şartlarına sahip olmak
Bakanlıkca yetkilendirilmiş eğitim kurumlarında gerekli ucuş ve teorik eğitimini tamamlamış olmak
Teorik sınav ve ucuş kontrollarında başarılı olmak
Bu yonetmelikte belirtilen ucuş tecrubesine sahip olmak

Hava yolu nakliye pilotu lisansı almak icin muracaat edenlerde aşağıdaki şartlar aranır:

En az 22 yaşından gun almış olmak
Uluslararası anlaşmalara uygun olarak gecerli 1nci sınıf sağlık şartlarına sahip olmak
Bakanlıkca yetkilendirilmiş eğitim kurumlarında ATPL icin gerekli ucuş ve teorik eğitimini tamamlamış olmakBu duzeyde alınmayan eğitimler icin fark eğitimlerini tamamlayarak cok pilotla işletilen ucaklarda 2nci pilot olarak ucuyor olmak (NOT:Bu yonetmelik yururluğe girdiğinde halen cok pilotla işletilen ucaklarda 2nci pilot olarak ucmakta olan ticari pilot lisanslı pilotlar fark eğitimlerini tamamlamadan ATPL sınavına katılamazlar)
ATPL Teorik sınav ve ucuş kontrollarında başarılı olmak Bu ucuş kontrolu pilotların yıllık teknik kontrol ucuşları ile birleştirilebilir, ancak teorik sınavlardan once yapılan ucuş kontrolları ATPL ucuş testi yerine sayılmaz
Teorik sınavlar İngilizce yeterlilik sınavı ve teorik sınav şeklinde yapılır
Bu yonetmelikte belirtilen ucuş tecrubesine ve 2 pilot ile işletilen bir ucakta gecerli ticari pilot lisansına sahip olmak

alıntı

858,466Konular
981,166Mesajlar
29,536Kullanıcılar
uugar9990Son üye
Üst Alt