iltasyazilim
FD Üye
Pınar Labneli Yedi Baharatlı Pasta nasıl yapılır
Pınar Labneli Yedi Baharatlı Pasta yapılışı
Pınar Labneli Yedi Baharatlı Pasta için zorunlu malzemeler:
200 g Pınar Labne
3 su bardağı Pınar Süt
¾ su bardağı şeker
5 yemek yemek kaşığı buğday nişastası (tepeleme)
1 adet pasta tabanı
Baharatlar
5 adet karanfil
bir parça muskat rendesi
1 çubuk tarçın (kırılmış)
Ceviz büyüklüğünde taze
zencefil (birkaç parça halinde)
1 defne yaprağı (kırılmış)
34 adet tane karabiber
½ paket vanilya
Bezemek için:
kavrulmuş badem ve file badem
Çubuk tarçın
Meyve (yaban mersini vb)
Şurup için:
½ kadeh su,
1 yemek kaşığı şeker
½ paket vanilya
Yapılışı:
Baharatları ufak parçalar halinde sütün içine ekleyin Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk daha kaynatmaya devam edin Sütü süzün, şeker ve 23 kaşık sütle ezdiğiniz nişastayı süte ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Kremayı başka bir barbar aktarın ve aralıksız karıştırarak soğutun Pınar Labne'yi ekleyin ve tahta kaşık yardımıyla kremaya yedirin
Pasta tabanının birincil katını şurupla ıslatın, üzerine krema sürdükten daha sonra file badem serpin Diğer pasta tabanını da şurupla ıslatarak üzerine koyun, kalan kremayı üzerine sürün Pastanın üzerini badem, çubuk tarçın, kırmızı meyvelerle, emrindeki tarafını kavrulmuş file bademle süsleyebilirsiniz Buzdolabında beklettikten daha sonra servis yapın *
Pınar Labneli Yedi Baharatlı Pasta yapılışı
Pınar Labneli Yedi Baharatlı Pasta için zorunlu malzemeler:
200 g Pınar Labne
3 su bardağı Pınar Süt
¾ su bardağı şeker
5 yemek yemek kaşığı buğday nişastası (tepeleme)
1 adet pasta tabanı
Baharatlar
5 adet karanfil
bir parça muskat rendesi
1 çubuk tarçın (kırılmış)
Ceviz büyüklüğünde taze
zencefil (birkaç parça halinde)
1 defne yaprağı (kırılmış)
34 adet tane karabiber
½ paket vanilya
Bezemek için:
kavrulmuş badem ve file badem
Çubuk tarçın
Meyve (yaban mersini vb)
Şurup için:
½ kadeh su,
1 yemek kaşığı şeker
½ paket vanilya
Yapılışı:
Baharatları ufak parçalar halinde sütün içine ekleyin Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk daha kaynatmaya devam edin Sütü süzün, şeker ve 23 kaşık sütle ezdiğiniz nişastayı süte ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Kremayı başka bir barbar aktarın ve aralıksız karıştırarak soğutun Pınar Labne'yi ekleyin ve tahta kaşık yardımıyla kremaya yedirin
Pasta tabanının birincil katını şurupla ıslatın, üzerine krema sürdükten daha sonra file badem serpin Diğer pasta tabanını da şurupla ıslatarak üzerine koyun, kalan kremayı üzerine sürün Pastanın üzerini badem, çubuk tarçın, kırmızı meyvelerle, emrindeki tarafını kavrulmuş file bademle süsleyebilirsiniz Buzdolabında beklettikten daha sonra servis yapın *