Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pınar Labneli Yedi Baharatlı Pasta Tarifi Resimli

Pınar Labneli Yedi Baharatlı Pasta Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Pınar Labneli Yedi Baharatlı Pasta nasıl yapılır
Pınar Labneli Yedi Baharatlı Pasta yapılışı

Pınar Labneli Yedi Baharatlı Pasta için zorunlu malzemeler:

200 g Pınar Labne
3 su bardağı Pınar Süt
¾ su bardağı şeker
5 yemek yemek kaşığı buğday nişastası (tepeleme)
1 adet pasta tabanı

Baharatlar

5 adet karanfil
bir parça muskat rendesi
1 çubuk tarçın (kırılmış)
Ceviz büyüklüğünde taze
zencefil (birkaç parça halinde)
1 defne yaprağı (kırılmış)
34 adet tane karabiber
½ paket vanilya

Bezemek için:

kavrulmuş badem ve file badem
Çubuk tarçın
Meyve (yaban mersini vb)

Şurup için:

½ kadeh su,
1 yemek kaşığı şeker
½ paket vanilya




Yapılışı:

Baharatları ufak parçalar halinde sütün içine ekleyin Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk daha kaynatmaya devam edin Sütü süzün, şeker ve 23 kaşık sütle ezdiğiniz nişastayı süte ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Kremayı başka bir barbar aktarın ve aralıksız karıştırarak soğutun Pınar Labne'yi ekleyin ve tahta kaşık yardımıyla kremaya yedirin

Pasta tabanının birincil katını şurupla ıslatın, üzerine krema sürdükten daha sonra file badem serpin Diğer pasta tabanını da şurupla ıslatarak üzerine koyun, kalan kremayı üzerine sürün Pastanın üzerini badem, çubuk tarçın, kırmızı meyvelerle, emrindeki tarafını kavrulmuş file bademle süsleyebilirsiniz Buzdolabında beklettikten daha sonra servis yapın *
 
858,496Konular
982,297Mesajlar
30,194Kullanıcılar
berk3134Son üye
Üst Alt