iltasyazilim
FD Üye
Pırasa Böreği (Hamursuz) Tarifi İçin Malzemeler
*45 dal pırasa
*2 adet rendelenmiş orta boy patates
*2 adet rendelenmiş havuç
*1 adet küçük doğranmış kapya biber
*1 küçük kase doğranmış mantar
*34 (bir yarımir çeyrek) çay bardağı esmer köftelik bulgur
*34 (bir yarımir çeyrek) çay bardağı sıcak su
*34 (bir yarımir çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
*5 yemek kaşığı galeta unu
*10 dal ince kıyılmış maydanoz
*56 dal ince kıyılmış dereotu
*67 dal ince doğranmış yeşil soğan
*3 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine)
*Tuz, karabiber, pulbiber
*1 paket kabartma tozu
Üzerine;
*Bol susam
Pırasa Böreği (Hamursuz) Tarifi Yapılışı
1
*Bulguru sıcak su döküp karıştıralım ve yumuşamaya bırakalım
*Pırasaları yıkayıp ortadan dilelim ve incecik doğrayalım
*Sıvı yağı kızdırıp pırasa, biber, havuç ve patatesi 5 dakika kavuralım
*Mantarları, tuz ve baharatları ekleyip 2 dakika daha kavuralım
*Soğuması için 10 dakika bekleyelim
*Yeşillikler, yumurta, bulgur, galeta unu, kabartma tozu da ekleyip iyice karıştıralım
*Yağlı kağıt serilmiş midi fırın tepsisi veya büyük dikdörtgen borcama dökelim
*Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp susam serpelim
*220 dereceye ısıtılmış fırında kızarıp içini alana kadar 3035 dakika pişirelim
*Dilerseniz 4 yemek kaşığı kaşar da ekleyebilirsiniz harcına Ama sarımsaklı yoğurtla yiyecekseniz peynir eklemeyin Afiyet olsun
*45 dal pırasa
*2 adet rendelenmiş orta boy patates
*2 adet rendelenmiş havuç
*1 adet küçük doğranmış kapya biber
*1 küçük kase doğranmış mantar
*34 (bir yarımir çeyrek) çay bardağı esmer köftelik bulgur
*34 (bir yarımir çeyrek) çay bardağı sıcak su
*34 (bir yarımir çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
*5 yemek kaşığı galeta unu
*10 dal ince kıyılmış maydanoz
*56 dal ince kıyılmış dereotu
*67 dal ince doğranmış yeşil soğan
*3 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine)
*Tuz, karabiber, pulbiber
*1 paket kabartma tozu
Üzerine;
*Bol susam
Pırasa Böreği (Hamursuz) Tarifi Yapılışı
1
*Bulguru sıcak su döküp karıştıralım ve yumuşamaya bırakalım
*Pırasaları yıkayıp ortadan dilelim ve incecik doğrayalım
*Sıvı yağı kızdırıp pırasa, biber, havuç ve patatesi 5 dakika kavuralım
*Mantarları, tuz ve baharatları ekleyip 2 dakika daha kavuralım
*Soğuması için 10 dakika bekleyelim
*Yeşillikler, yumurta, bulgur, galeta unu, kabartma tozu da ekleyip iyice karıştıralım
*Yağlı kağıt serilmiş midi fırın tepsisi veya büyük dikdörtgen borcama dökelim
*Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp susam serpelim
*220 dereceye ısıtılmış fırında kızarıp içini alana kadar 3035 dakika pişirelim
*Dilerseniz 4 yemek kaşığı kaşar da ekleyebilirsiniz harcına Ama sarımsaklı yoğurtla yiyecekseniz peynir eklemeyin Afiyet olsun