iltasyazilim
FD Üye
Pırasa Böreği (Katlamalı Ahmet Bey Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
*2 sap pırasa
*5 adet yufka
*1, 5 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz, Karabiber, pulbiber
*Zeytinyağı
Pırasa Böreği (Katlamalı Ahmet Bey Usulü) Tarifi Yapılışı Tepsiye 4 adet yufkayı, her katına sıvı yağ sürerek üst üste dizelim Kenarları tepsiden dışarıya sarkacak
Tencereye zeytinyağını alıp, ısıtalım Üzerine minik minik doğradığımız Pırasaları döküp, iyice kavuralım Kavrulduktan sonra salçayı ekleyip, kavuralım Baharatlarını ekleyelim Ardından sütü ilave edip karıştıralım Harcı karıştırarak unu ilave edelim ve ocakta 12 dakika tutup, altını kapatalım
İç harcı tepsideki yufkaların üzerine serip, en üstüne 1 adet yufkayı serelim Kenarından sarkan yufkaları verev şeklinde saralım ve kenarlarına sıvı yağ sürelim
180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin Ardından 11, 5 su bardağı kadar sütü gezdirin ve tekrar fırına verin 510 dakika daha fırında kalsın ve çıkarıp, üzerini bezle kapatın
*2 sap pırasa
*5 adet yufka
*1, 5 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz, Karabiber, pulbiber
*Zeytinyağı
Pırasa Böreği (Katlamalı Ahmet Bey Usulü) Tarifi Yapılışı Tepsiye 4 adet yufkayı, her katına sıvı yağ sürerek üst üste dizelim Kenarları tepsiden dışarıya sarkacak
Tencereye zeytinyağını alıp, ısıtalım Üzerine minik minik doğradığımız Pırasaları döküp, iyice kavuralım Kavrulduktan sonra salçayı ekleyip, kavuralım Baharatlarını ekleyelim Ardından sütü ilave edip karıştıralım Harcı karıştırarak unu ilave edelim ve ocakta 12 dakika tutup, altını kapatalım
İç harcı tepsideki yufkaların üzerine serip, en üstüne 1 adet yufkayı serelim Kenarından sarkan yufkaları verev şeklinde saralım ve kenarlarına sıvı yağ sürelim
180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin Ardından 11, 5 su bardağı kadar sütü gezdirin ve tekrar fırına verin 510 dakika daha fırında kalsın ve çıkarıp, üzerini bezle kapatın