iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
500 gr pırasa
2 havuç, 1 patates
1 soğan, 2 çorba kaşığı kırmızı mercimek
5 su bardağı su
3 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı tereyağ
Terbiye için:
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 yumurta
Yarım çay kaşığı karabiber, tuz
Pırasaların dış yapraklarını ayırıp yıkayın 23 santim genişliğinde doğrayın Kırmızı mercimeği ayıklayıp birkaç kez yıkayın ve iyice süzün
Hazırladığınız pırasaları bir tencereye alın Havuçları temizleyip iri iri rendeleyin Patates ve soğanın kabuğunu soyup iri iri rendeleyin
Sebzeleri bir tencereye alıp 5 bardak su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın Ateşten alıp blenderle ezin 3 bardak et suyu ekleyip kısık ateşte pişirin
Un, süt, tuz ve karabiberi karıştırın Yumurtayı ekleyip çırpın Çorbaya karıştırarak ilave edip bir taşım kaynatın Tereyağını eritip üzerine gezdirin ve servis yapın
500 gr pırasa
2 havuç, 1 patates
1 soğan, 2 çorba kaşığı kırmızı mercimek
5 su bardağı su
3 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı tereyağ
Terbiye için:
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 yumurta
Yarım çay kaşığı karabiber, tuz
Pırasaların dış yapraklarını ayırıp yıkayın 23 santim genişliğinde doğrayın Kırmızı mercimeği ayıklayıp birkaç kez yıkayın ve iyice süzün
Hazırladığınız pırasaları bir tencereye alın Havuçları temizleyip iri iri rendeleyin Patates ve soğanın kabuğunu soyup iri iri rendeleyin
Sebzeleri bir tencereye alıp 5 bardak su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın Ateşten alıp blenderle ezin 3 bardak et suyu ekleyip kısık ateşte pişirin
Un, süt, tuz ve karabiberi karıştırın Yumurtayı ekleyip çırpın Çorbaya karıştırarak ilave edip bir taşım kaynatın Tereyağını eritip üzerine gezdirin ve servis yapın