Pırasa Dolması Ve Patlıcan Sote Pırasa Dolması: 1548701261 1548701261 pirasadolmasivepatlicansote5c4f4e50b5d24pirasadolmasivepatlicansote5c4f4e50b5d24 pirasadolmasivepatlicansote5c4f4e50b5d24 Malzemeler: 2 adet kalın pırasa 250g kıyma 1 kuru soğan 1 sivribiber 1 su bardağı maydanoz 1 nehir bardağından daha eksik pirinç tuz karabiber pulbiber Hazırlanması: Pırasaları bir parmak kalınlığında belirli Dışta üç yaprak kalana değin içteki yaprakları çıkarın Tuz suda fazla az haşlayın giderken iç malzemeyi hazırlayın kıymayı hiç yağ eklemeden doğranmış soğan ve sivribiberle kavurun Doğranmış maydanozu, önceden ıslatılmış pirinçleri ve baharatları ekleyip karıştırın Pırasaların içlerini hazırladığınız harçla doldurun ve yatay olarak tencereye dizin üzerlerine parça parça margarin koyup kısık ateşte pişirin Patlıcan Sote: Malzemeler: 2 adet patlıcan id 34 yemek yemek kaşığı zeytinyağı tuzlu 250g kuşbaşı et 1 kuru soğan 2 sivribiber 2 orta irtifa domates karabiber pulbiber 1 çay bardağı kaynamış su 1 dere kaşığı salça Hazırlanması: Patlıcanları dörde bölüp yemeklik doğrayın 34 yemek yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ile hepsini ovun 200C fırında kızarana dek fırınlayın Patlıcanları tencereye alın etleri patlıcana eklemeden önce bir iki kaşık zetinyağıyla kendi suyunu bırakana dek hafif soteleyip suyunu çekmesine izin vermeden patlıcanın üzerine ilave edin Yemeklik doğranmış soğanı, biberi, rendelenmiş domatesleri ve baharatları ekleyip karıştırın Salçayı suda ezin yemeğin üzerine gezdirin kısık ateşte kısa sürede pişirin