Pırasa faydasıPırasanın Faydaları, pırasa ve pırasanın faydaları, pırasanın faydaları resimli, pırasa, pırasa nedir ne işe yarar,
PIRASA
imagespirasafaydasipirasaninfaydalari5ad5285edcb00
Pırasanın bol vitaminleri, mineralleri ve ceşitli nitritleri ile cok şifa verici ozelliği bulunduğunu vurgulayan uzmanlar, midebağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları, damar sertliği icin faydalı olduğunu belirtiyor Uzmanlar, pırasa yemeğinin, bağırsaklara yumuşaklık verip pekliği giderdiğini, hemoroidi olanlara da ferahlık sağladığını bildiriyor Uzmanlar, pırasa corbasının, bobrekleri calıştırarak bol idrar sokturduğunu ve vucutta birikmiş ure asidi ve urat tuzlarını dışarı attığını ifade ediyor
Tum bolumleri keskin kokulu olan pırasanın, beyaz ve yeşil kısımlarıyla zeytinyağlı ve sadeyağlı yemekleri, yalnızca beyaz kısımlarıyla dolması, mucveri ve paca denilen ozel yemeği yapılır Pırasa, sebze corbalarına katılır, borek ici olarak da kullanılır
BESİN DEĞERLERİ
100 gr ciğ (pişirilmemiş) pırasanın icerdiği besin değerleri şoyle sıralanabilir: 25 kalori; 1,8 gr protein; 4,6 gr karbonhidrat; 0 kolesterol; 13 gr lif: 27 mgr fosfor; 60 mgr kalsiyum; 2 mgr demir; 6,4 mgr sodyum; 278 mgr potasyum: 12,5 mgr magnezyum; 0,07 mgr B1 vitamini; 0,4 mgr B3 vitamini ve 15 mgr C vitamini
SAĞLIĞIMIZA YARARLARI
Yukarıda goruleceği gibi, icerdiği potasyum, demir, kalsiyum mineralleri ve ozellikle yuksek orandaki lifi nedeniyle onemli bir besin maddesi oluşunun yanı sıra;
o Pırasa şurubu goğsu yumuşatır ve oksuruğe iyi gelir Guclu bir balgam sokturucudur: Bunun icin pırasanın beyaz ve yeşil kısımları ince ince kıyılarak suda iyice kaynatılıp suzulur Boylece elde edilen şuruptan gunde 23 bardak icilir
o Ayrıca pırasa idrar sokturucudur Sindirimi kolaylaştırır: Bu etkilerinden yararlanmak icin bolca pırasa yenilmelidir
PIRASA
imagespirasafaydasipirasaninfaydalari5ad5285edcb00
Pırasanın bol vitaminleri, mineralleri ve ceşitli nitritleri ile cok şifa verici ozelliği bulunduğunu vurgulayan uzmanlar, midebağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları, damar sertliği icin faydalı olduğunu belirtiyor Uzmanlar, pırasa yemeğinin, bağırsaklara yumuşaklık verip pekliği giderdiğini, hemoroidi olanlara da ferahlık sağladığını bildiriyor Uzmanlar, pırasa corbasının, bobrekleri calıştırarak bol idrar sokturduğunu ve vucutta birikmiş ure asidi ve urat tuzlarını dışarı attığını ifade ediyor
Tum bolumleri keskin kokulu olan pırasanın, beyaz ve yeşil kısımlarıyla zeytinyağlı ve sadeyağlı yemekleri, yalnızca beyaz kısımlarıyla dolması, mucveri ve paca denilen ozel yemeği yapılır Pırasa, sebze corbalarına katılır, borek ici olarak da kullanılır
BESİN DEĞERLERİ
100 gr ciğ (pişirilmemiş) pırasanın icerdiği besin değerleri şoyle sıralanabilir: 25 kalori; 1,8 gr protein; 4,6 gr karbonhidrat; 0 kolesterol; 13 gr lif: 27 mgr fosfor; 60 mgr kalsiyum; 2 mgr demir; 6,4 mgr sodyum; 278 mgr potasyum: 12,5 mgr magnezyum; 0,07 mgr B1 vitamini; 0,4 mgr B3 vitamini ve 15 mgr C vitamini
SAĞLIĞIMIZA YARARLARI
Yukarıda goruleceği gibi, icerdiği potasyum, demir, kalsiyum mineralleri ve ozellikle yuksek orandaki lifi nedeniyle onemli bir besin maddesi oluşunun yanı sıra;
o Pırasa şurubu goğsu yumuşatır ve oksuruğe iyi gelir Guclu bir balgam sokturucudur: Bunun icin pırasanın beyaz ve yeşil kısımları ince ince kıyılarak suda iyice kaynatılıp suzulur Boylece elde edilen şuruptan gunde 23 bardak icilir
o Ayrıca pırasa idrar sokturucudur Sindirimi kolaylaştırır: Bu etkilerinden yararlanmak icin bolca pırasa yenilmelidir