Soğangillerden olan pırasa, A, C ve E vitaminlerini içermektedir. Türk mutfağında en çok tüketilen sebze yemeklerinden biri olan pırasa nasıl ayıklanır? İşte, pırasanın ayıklanmasına dair püf noktalar...
En çok İstanbul, Bursa, İzmir ve Ankara'da yetiştirilen pırasa, daha çok Batı Anadolu'da ekimi yapılan bir kültür bitkisidir. Pırasa şurubu göğüs yumuşatıcı bir ilaçtır, öksürüğe iyi geldiği gibi kalp, kan, göz, kemik, sindirim sistemine de olumlu etkileri vardır. Pırasanın faydaları hakkında detaylı bilgi almak için haberimizin içeriğine göz atabilirsiniz. Sofrayı zenginleştiren pırasayı ayıklamak için hangi yöntemler uygulanmalıdır? Merak ettiğiniz önerileri sayfamızın içeriğinde bulabilirsiniz...
PIRASA NASIL AYIKLANIR?
ÇORBA YAPMAK İÇİN PÜF NOKTASI;
Pırasanın köklerini kesiyoruz ve uzunlamasına pırasaları dilimliyoruz. Çorbada kullanacağımız kısım koyu yeşil tarafı ise kısa sürede pişiriniz. Tamamı ise uzun sürede pişirmeniz önerilir.
2 kase içine kıyılmış pırasaları yerleştiriniz ve içerisini soğuk su ile doldurunuz. Pırasa kirliyse suya bırakmadan önce süzgeç yardımı ile yıkanma yapmayı ihmal etmeyiniz. Pırasaların en iyi şekilde temizlenmesi için kaselerin içerisinde elinizle ovalayınız ve sonrasında durulayıp süzünüz.
YEMEĞİNİ YAPMAK İÇİN PÜF NOKTASI;
Bir kesme tahtası üzerinde pırasayı düz açıda tutarak ilk yaprağından itibaren baştan aşağıya düz bir şekilde yarınız. Musluğun altında soğuk su ile pırasaların arasını açınız. Toprak veya kir varsa elinizi suyun altında tutarak ovalama yöntemi ile pırasaları temizleyiniz. Koyu yeşil pırasayı istediğiniz miktarda kök tarafından keserek doğrayınız.