iltasyazilim
FD Üye
Pırasa tortino malzemeleri
4 pırasa
10 dilim beyaz tost ekmeği
250 gr rendelenmiş kaşar peyniri
4 yumurta
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Rendelenmiş muskat
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Pırasa tortino hazırlanışı
Pırasaları bol suda haşlayıp soğumaya bırakın Soğuduktan sonra dilimleyin
Dikdörtgen kek kalıbına yağlı kağıt yerleştirin Üzerine bir kat tost ekmeği döşeyin Ekmeğin üzerine pırasaları alın ve zeytinyağı gezdirin Kaşar peyniri serpin Bu şekilde 3 kat döşeyip en üste tost ekmeği dizin
Yumurtaları çırpın Süt ve unu ilave edip iyice karıştırın Maydanozu ekleyin Tuz, karabiber ve muskatla tatlandırın Karışımı ekmek dilimlerinin üzerine dökün Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 1 saat pişirin Sıcak servis yapın
4 pırasa
10 dilim beyaz tost ekmeği
250 gr rendelenmiş kaşar peyniri
4 yumurta
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Rendelenmiş muskat
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Pırasa tortino hazırlanışı
Pırasaları bol suda haşlayıp soğumaya bırakın Soğuduktan sonra dilimleyin
Dikdörtgen kek kalıbına yağlı kağıt yerleştirin Üzerine bir kat tost ekmeği döşeyin Ekmeğin üzerine pırasaları alın ve zeytinyağı gezdirin Kaşar peyniri serpin Bu şekilde 3 kat döşeyip en üste tost ekmeği dizin
Yumurtaları çırpın Süt ve unu ilave edip iyice karıştırın Maydanozu ekleyin Tuz, karabiber ve muskatla tatlandırın Karışımı ekmek dilimlerinin üzerine dökün Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 1 saat pişirin Sıcak servis yapın