iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
500 gr Küp Şeklinde Keilmiş Yağsız Bonfile
1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
1 ÇorbaKaşığı Susam Yağı
1 Çorba Kaşığı Üzüm Likörü
2 Çay Kaşığı Mısır Nişastası
500 gr Pırasa
3 Adet Küçük Taze Soğan
2 Çay Kaşığı Sıvıyağ
2 Çay Kaşığı Şeker
12 Su bardağı Et Suyu
2 Çorba Kaşığı ince Dilimlenmiş Maydanoz
Tuz , Karabiber
Yemeğin Tarifi
Bir kabın içinde et parçalarını, et suyunu, mısır nişastasını, soya sosunu, 1 çorba kaşığı susam yağını, karabiberi, tuzu ve üzüm likörünü karıştırın Yarım saat buzdolabında bekletin
Pırasayı ve soğanı enine ince ince doğrayın Çin tavasının içinde sıvı yağı ısıtıp etleri 12 dakika pişirin(sadece dışı biraz kahverengileşsin) İçine pırasa ve soğanı ekleyip, 34 dakika daha tavada çevirip, tabağa alın Üzerine süslemek için maydanoz serpiştirip servis yapın
500 gr Küp Şeklinde Keilmiş Yağsız Bonfile
1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
1 ÇorbaKaşığı Susam Yağı
1 Çorba Kaşığı Üzüm Likörü
2 Çay Kaşığı Mısır Nişastası
500 gr Pırasa
3 Adet Küçük Taze Soğan
2 Çay Kaşığı Sıvıyağ
2 Çay Kaşığı Şeker
12 Su bardağı Et Suyu
2 Çorba Kaşığı ince Dilimlenmiş Maydanoz
Tuz , Karabiber
Yemeğin Tarifi
Bir kabın içinde et parçalarını, et suyunu, mısır nişastasını, soya sosunu, 1 çorba kaşığı susam yağını, karabiberi, tuzu ve üzüm likörünü karıştırın Yarım saat buzdolabında bekletin
Pırasayı ve soğanı enine ince ince doğrayın Çin tavasının içinde sıvı yağı ısıtıp etleri 12 dakika pişirin(sadece dışı biraz kahverengileşsin) İçine pırasa ve soğanı ekleyip, 34 dakika daha tavada çevirip, tabağa alın Üzerine süslemek için maydanoz serpiştirip servis yapın