iltasyazilim
FD Üye
Pırasalı Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet hazır yufka
iç harcı için;
*56 dal ince pırasa
*2 adet havuç
*Zeytin yağ
*Tuz
*1 çay kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı salça
Sosu için;
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı süt
*1 adet yumurta
*1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzerine döküp bekletmek için;
*1 şişe maden suyu
Üzeri için;
*1 adet yumurta
*Yarım çay bardağı zeytin yağ
*Çörek otu veya susam
Pırasalı Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi Yapılışı Öncelikle iç harcımızı hazırlamakla başlayalım
Pırasaları yıkayıp yeşil kısımlarını minik minik doğrayıp tavaya alalım
Üzerine zeytin yağ ve tuzunu ilave edip 5 dakika kavuralım
Havuçları rendeleyip ilave edelim ve orta ateşte 10 dakika ara ara larıştırarak kavurmaya devam edelim
En son şekerini de katıp ocağın altın kapatalım
Yufkalardan ilkini tezgahın üzerine yayalım
Sos malzemelerini bir kase de karıştırdıktan sonra yufkanın her yerine sürelim
Sonra yufkayı karşılıklı olarak katlayıp kat yerlerine tekrar sürelim
Diğer karşılıklı kısımlarını çok küçük olacak şekilde katlayıp yine harçtan sürelim
Uzun kısmına pırasayı koyduktan sonra rulo yapıp saralım ve bir tepsiye alalım
Bütün yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra üzerlerine şişe maden suyunu gezdirip 10 dakika bekletelim
Dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizelim
Üzerine yumurta ve yağ karışımından sürüp çörek otu serpelim
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirelim
Afiyet olsun
*6 adet hazır yufka
iç harcı için;
*56 dal ince pırasa
*2 adet havuç
*Zeytin yağ
*Tuz
*1 çay kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı salça
Sosu için;
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı süt
*1 adet yumurta
*1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzerine döküp bekletmek için;
*1 şişe maden suyu
Üzeri için;
*1 adet yumurta
*Yarım çay bardağı zeytin yağ
*Çörek otu veya susam
Pırasalı Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi Yapılışı Öncelikle iç harcımızı hazırlamakla başlayalım
Pırasaları yıkayıp yeşil kısımlarını minik minik doğrayıp tavaya alalım
Üzerine zeytin yağ ve tuzunu ilave edip 5 dakika kavuralım
Havuçları rendeleyip ilave edelim ve orta ateşte 10 dakika ara ara larıştırarak kavurmaya devam edelim
En son şekerini de katıp ocağın altın kapatalım
Yufkalardan ilkini tezgahın üzerine yayalım
Sos malzemelerini bir kase de karıştırdıktan sonra yufkanın her yerine sürelim
Sonra yufkayı karşılıklı olarak katlayıp kat yerlerine tekrar sürelim
Diğer karşılıklı kısımlarını çok küçük olacak şekilde katlayıp yine harçtan sürelim
Uzun kısmına pırasayı koyduktan sonra rulo yapıp saralım ve bir tepsiye alalım
Bütün yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra üzerlerine şişe maden suyunu gezdirip 10 dakika bekletelim
Dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizelim
Üzerine yumurta ve yağ karışımından sürüp çörek otu serpelim
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirelim
Afiyet olsun