iltasyazilim
FD Üye
Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*25 su bardağı yoğurt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*4 adet yufka
İç harcı için:
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı zeytinyağ
*9 adet pırasa
*3 adet havuç
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*1 su bardağı su
Pırasalı Börek Tarifi Yapılışı Pırasaları ince ince doğrayın Yağda biraz kavurduktan sonra havuçları da rendeleyip katın Baharatları ekleyip biraz piştikten sonra suyu ekleyin Suyunu çekene kadar pişirin
Yoğurt, yumurta ve yağı bir kapta karıştırın Her yufka katına iyice sürün Ben iç harcı 2 ve 3 kata koydum 4 yufkayı da serip kalan yoğurtlu harcı böreğin üstüne sürün 180 derece fırında kızarana kadar pişirin Afiyet olsun!
*25 su bardağı yoğurt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*4 adet yufka
İç harcı için:
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı zeytinyağ
*9 adet pırasa
*3 adet havuç
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*1 su bardağı su
Pırasalı Börek Tarifi Yapılışı Pırasaları ince ince doğrayın Yağda biraz kavurduktan sonra havuçları da rendeleyip katın Baharatları ekleyip biraz piştikten sonra suyu ekleyin Suyunu çekene kadar pişirin
Yoğurt, yumurta ve yağı bir kapta karıştırın Her yufka katına iyice sürün Ben iç harcı 2 ve 3 kata koydum 4 yufkayı da serip kalan yoğurtlu harcı böreğin üstüne sürün 180 derece fırında kızarana kadar pişirin Afiyet olsun!
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.