iltasyazilim
FD Üye
Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet ince hazır yufka
*3 yumurta
*1 şişe maden suyu
*1 su bardağı (200 ml) süt
*Üçte bir bardak sıvı yağ
İç harcı:
*5 sap pırasa
*1 havuç
*3 çorba kaşığı zeytinyağ
*Tuz, pulbiber
*Susam, çörek otu
*(dilerseniz yağlı peynir veya kavrulmuş kıyma da ilave edebilirsiniz)
Pırasalı Börek Tarifi Yapılışı Pırasa mevsiminde mutlaka yapılması gereken börek Tabi sevenler için Ben sebzeli börekleri çok sevdiğim için sizlere de denemenizi tavsiye ediyorum Ben tepsi böreği olarak hazırladım İsteyen farklı formlarda da pırasayı kullanabilir Önce pırasalı harç hazırlanır Yıkanan, temizlenen pırasalar yarım cm kalınlığında doğranır, havuç küp kesilir Zeytinyağda karıştırarak kavrulur Sebzeler ölünce altını kapatabiliriz Tuz ve isteğe bağlı pul biber de ilave edilir İç harç soğurken börek harcı hazırlanır Yumurtalar kırılır, maden suyu çırparak yumurtalara katılır Son olarak süt ve sıvı yağ da ilave edilip börek harcı hazırlanır Fırın tepsisi hafif yağlanır Yufka katları arasına börek harcı eşit paylaştırarak kat kat börek hazırlanır En orta kata iç harç yayılır Ben peynir de ilave ettim İsteğe bağlı olarak kıyma da koyulabilir ( Bütün hanımların kat kat tepsi böreği yapmayı bildiğini varsayarak detaylı anlatmıyorum)En üste börek harcından artan sosu da dökerek börek tamamlanır Susam ve çörek otu serperek tepsi 200 dereceye ısıtılmış sıcak fırına koyulur ve nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir Fırından çıkıp ılıyınca dilimlenir ve servis edilir
*5 adet ince hazır yufka
*3 yumurta
*1 şişe maden suyu
*1 su bardağı (200 ml) süt
*Üçte bir bardak sıvı yağ
İç harcı:
*5 sap pırasa
*1 havuç
*3 çorba kaşığı zeytinyağ
*Tuz, pulbiber
*Susam, çörek otu
*(dilerseniz yağlı peynir veya kavrulmuş kıyma da ilave edebilirsiniz)
Pırasalı Börek Tarifi Yapılışı Pırasa mevsiminde mutlaka yapılması gereken börek Tabi sevenler için Ben sebzeli börekleri çok sevdiğim için sizlere de denemenizi tavsiye ediyorum Ben tepsi böreği olarak hazırladım İsteyen farklı formlarda da pırasayı kullanabilir Önce pırasalı harç hazırlanır Yıkanan, temizlenen pırasalar yarım cm kalınlığında doğranır, havuç küp kesilir Zeytinyağda karıştırarak kavrulur Sebzeler ölünce altını kapatabiliriz Tuz ve isteğe bağlı pul biber de ilave edilir İç harç soğurken börek harcı hazırlanır Yumurtalar kırılır, maden suyu çırparak yumurtalara katılır Son olarak süt ve sıvı yağ da ilave edilip börek harcı hazırlanır Fırın tepsisi hafif yağlanır Yufka katları arasına börek harcı eşit paylaştırarak kat kat börek hazırlanır En orta kata iç harç yayılır Ben peynir de ilave ettim İsteğe bağlı olarak kıyma da koyulabilir ( Bütün hanımların kat kat tepsi böreği yapmayı bildiğini varsayarak detaylı anlatmıyorum)En üste börek harcından artan sosu da dökerek börek tamamlanır Susam ve çörek otu serperek tepsi 200 dereceye ısıtılmış sıcak fırına koyulur ve nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir Fırından çıkıp ılıyınca dilimlenir ve servis edilir