iltasyazilim
FD Üye
Pırasalı Bulgurlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg pırasa
*3 tane orta boy soğan
*2 tane havuç
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı ince bulgur
*1 tutam dereotu
*3 tane yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*4 tepeleme yemek kaşığı un
*6 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
*1 paket kabartma tozu
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
Üzeri için;
*Çörekotu
*Susam
Pırasalı Bulgurlu Kek Tarifi Yapılışı Herkese merhaba ??*Yumuşacık nefis bir tarif ile geldim
1
*Pırasa ve soğan ince doğranır Yarım çay bardağı yağ ilavesi ile kavrulmaya başlanır
*45 dakika kavrulan pırasaların üzerine rendelenen havuçlar eklenir ve 4 dakika kadar daha kavrulur ve soğumaya bırakılır
*Bir kaseye bulgur alınır ve üzerine sıcak su eklenerek şişmesi beklenir
*Soğuyan malzemelerin üzerine yumurta ve yoğurt eklenerek iyice karıştırılır
*Sonra un, mısır unu, ince doğranan dereotu, bulgur ve baharatlar eklenerek iyice karıştırılır
*Kabartma tozu da eklenerek son olarak bir kez daha karıştırılır ve yağlanan fırın kabına dökülür
*Ben kelepçeli kalıp kullandım Isıya dayanıklı herhangi bir fırın kabı kullanabilirsiniz
*Üzerine susam ve çörekotu serperek 180 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakın Afiyet olsun, sevgiyle kalın ??
*1 kg pırasa
*3 tane orta boy soğan
*2 tane havuç
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı ince bulgur
*1 tutam dereotu
*3 tane yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*4 tepeleme yemek kaşığı un
*6 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
*1 paket kabartma tozu
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
Üzeri için;
*Çörekotu
*Susam
Pırasalı Bulgurlu Kek Tarifi Yapılışı Herkese merhaba ??*Yumuşacık nefis bir tarif ile geldim
1
*Pırasa ve soğan ince doğranır Yarım çay bardağı yağ ilavesi ile kavrulmaya başlanır
*45 dakika kavrulan pırasaların üzerine rendelenen havuçlar eklenir ve 4 dakika kadar daha kavrulur ve soğumaya bırakılır
*Bir kaseye bulgur alınır ve üzerine sıcak su eklenerek şişmesi beklenir
*Soğuyan malzemelerin üzerine yumurta ve yoğurt eklenerek iyice karıştırılır
*Sonra un, mısır unu, ince doğranan dereotu, bulgur ve baharatlar eklenerek iyice karıştırılır
*Kabartma tozu da eklenerek son olarak bir kez daha karıştırılır ve yağlanan fırın kabına dökülür
*Ben kelepçeli kalıp kullandım Isıya dayanıklı herhangi bir fırın kabı kullanabilirsiniz
*Üzerine susam ve çörekotu serperek 180 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakın Afiyet olsun, sevgiyle kalın ??