iltasyazilim
FD Üye
Pırasalı Havuçlu Sarmal Börek Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet hazır böreklik yufka
İç harcı için;
*Zeytinyağı
*1 kilo pırasa (saplarını kullanmadım )
*3 adet havuç
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
İçine ve üzerine sürmek için;
*1 yumurta
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
*Çörekotu
Pırasalı Havuçlu Sarmal Börek Tarifi Yapılışı Selamün aleyküm
Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz Bunun için pırasa yapraklarını ince ince doğrayalım havuçları rendeleyelim Tavaya zeytinyağını dökelim ısınınca pırasayı ekleyelim, iki üç dakika sonra havucunu ekleyelim, yumuşayana kadar kavuralım Tuzunu ,biberini,kimyonunu ekleyelim ve soğumasını bekleyelim Diğer taraftan yumurta, süt, yağ ve kabartma tozu karışımını hazırlayalım Yufkayı açalım karışımdan fırça yardımıyla yufkaya sürelim ve yufkayı ortadan ikiye keselim Soğuyan içten yufkaya serpiştirelim İlk parçayı önce rulo şeklinde daha sonra kendi etrafında sarıp tepsiye alalım Diğer yufkaları da ilk parçanın arkasından devam ettirerek saralım Yufkalar bitince kalan harcı üzerine sürüp çörek otunu atalım ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim (Bu benim fırınımın ayarı siz normalde böreği hangi ayarda pişiriyorsanız öyle yapabilirsiniz)
Afiyet olsun))))))))
*
*
*4 adet hazır böreklik yufka
İç harcı için;
*Zeytinyağı
*1 kilo pırasa (saplarını kullanmadım )
*3 adet havuç
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
İçine ve üzerine sürmek için;
*1 yumurta
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
*Çörekotu
Pırasalı Havuçlu Sarmal Börek Tarifi Yapılışı Selamün aleyküm
Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz Bunun için pırasa yapraklarını ince ince doğrayalım havuçları rendeleyelim Tavaya zeytinyağını dökelim ısınınca pırasayı ekleyelim, iki üç dakika sonra havucunu ekleyelim, yumuşayana kadar kavuralım Tuzunu ,biberini,kimyonunu ekleyelim ve soğumasını bekleyelim Diğer taraftan yumurta, süt, yağ ve kabartma tozu karışımını hazırlayalım Yufkayı açalım karışımdan fırça yardımıyla yufkaya sürelim ve yufkayı ortadan ikiye keselim Soğuyan içten yufkaya serpiştirelim İlk parçayı önce rulo şeklinde daha sonra kendi etrafında sarıp tepsiye alalım Diğer yufkaları da ilk parçanın arkasından devam ettirerek saralım Yufkalar bitince kalan harcı üzerine sürüp çörek otunu atalım ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim (Bu benim fırınımın ayarı siz normalde böreği hangi ayarda pişiriyorsanız öyle yapabilirsiniz)
Afiyet olsun))))))))
*
*