iltasyazilim
FD Üye
Pırasalı Ispanaklı Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yufka
*Yarım kilo ıspanak
*4 – 5 dal pırasa
*1 kase kıyma
*Tuz, kimyon, kara biber, pulbiber
*1 büyük soğan
*Yarım bardak sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
Sosu için
*Yarım şişe soda
*1 su bardağı yoğurt
*1 yumurta üç yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için
*2 yumurta sarısı
Pırasalı Ispanaklı Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı Normalde hazır yufkadan yapılan börekleri hiç sevmezdim ama bu tarif harika
Öncelikle yağımızı tavaya koyalım Soğanları küçük doğrayıp biraz kavurduktan sonra kıymayı da ekleyip kavuralım Ispanakları ve pırasaları iyice yıkayıp güzelce doğrayalım Kıymaya salçayı ekleyip kavuralım Pırasa ve ıspanakları ekleyip kavuralım Tuz ve baharatlarda ekleyeyim içimiz hazır 3 yufkayı serip ortadan ikiye bölelim Sosumuzu karıştırıp her yerine sürelim** Az bişey unu elimizle atıştıralım Böyle yaparsak hem ıspanağın fazla suyunu alır Hemde el açma tadı verir** daha sonra iç harcı uzun tarafa yayıp rulo yapalım Yağlanmış tepsiye dizelim Sosunuz artarsa böreğin üzerine dökün ve iki yumurta sarısını çırpıp fırçayla böreğin üzerine sürüp 160 derecede üstü kızarana kadar pişirin bu küçük bi tepsilik tarif çoğaltabilirsiniz Fotolarda var afiyet olsun
*3 adet yufka
*Yarım kilo ıspanak
*4 – 5 dal pırasa
*1 kase kıyma
*Tuz, kimyon, kara biber, pulbiber
*1 büyük soğan
*Yarım bardak sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
Sosu için
*Yarım şişe soda
*1 su bardağı yoğurt
*1 yumurta üç yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için
*2 yumurta sarısı
Pırasalı Ispanaklı Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı Normalde hazır yufkadan yapılan börekleri hiç sevmezdim ama bu tarif harika
Öncelikle yağımızı tavaya koyalım Soğanları küçük doğrayıp biraz kavurduktan sonra kıymayı da ekleyip kavuralım Ispanakları ve pırasaları iyice yıkayıp güzelce doğrayalım Kıymaya salçayı ekleyip kavuralım Pırasa ve ıspanakları ekleyip kavuralım Tuz ve baharatlarda ekleyeyim içimiz hazır 3 yufkayı serip ortadan ikiye bölelim Sosumuzu karıştırıp her yerine sürelim** Az bişey unu elimizle atıştıralım Böyle yaparsak hem ıspanağın fazla suyunu alır Hemde el açma tadı verir** daha sonra iç harcı uzun tarafa yayıp rulo yapalım Yağlanmış tepsiye dizelim Sosunuz artarsa böreğin üzerine dökün ve iki yumurta sarısını çırpıp fırçayla böreğin üzerine sürüp 160 derecede üstü kızarana kadar pişirin bu küçük bi tepsilik tarif çoğaltabilirsiniz Fotolarda var afiyet olsun