iltasyazilim
FD Üye
Pırasalı Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yoğurt
*1 sap pırasa
*2 adet yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı + 2 kaşık un
*1 paket kabartma tozu
*Tuz
Pırasalı Kaşık Dökmesi Tarifi Yapılışı Pırasayı temizleyip minik doğradıktan sonra sirkeli suda 15 dk kadar bekletelim Ardından rondodan çekerek uygun bir tavada 1 kaşık kadar sıvı yağ ile kavuralım ve soğumaya bırakalım Derin bir kapta yumurta, yağ, yoğurtu çırparak homojen bir kıvam elde edelim Kabartma tozu ve 2 bardak un ekleyip karıştırarak pırasaları ilave edelim Hamurumuzun kek hamurundan biraz daha kıvamlı olması gerekir bu aşamada 2 kaşık un daha ilave edilebilir Hazır olan hamurumuzdan hafif yağladığımız sıcak bir tavaya 1 kaşık dolusu kadar dökerek önlü arkalı pişirelim
İPUCU:
Dilerseniz aynı tarifi 45 dal ıspanak ile de yapabilirsiniz…Afiyet olsun
*1 su bardağı yoğurt
*1 sap pırasa
*2 adet yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı + 2 kaşık un
*1 paket kabartma tozu
*Tuz
Pırasalı Kaşık Dökmesi Tarifi Yapılışı Pırasayı temizleyip minik doğradıktan sonra sirkeli suda 15 dk kadar bekletelim Ardından rondodan çekerek uygun bir tavada 1 kaşık kadar sıvı yağ ile kavuralım ve soğumaya bırakalım Derin bir kapta yumurta, yağ, yoğurtu çırparak homojen bir kıvam elde edelim Kabartma tozu ve 2 bardak un ekleyip karıştırarak pırasaları ilave edelim Hamurumuzun kek hamurundan biraz daha kıvamlı olması gerekir bu aşamada 2 kaşık un daha ilave edilebilir Hazır olan hamurumuzdan hafif yağladığımız sıcak bir tavaya 1 kaşık dolusu kadar dökerek önlü arkalı pişirelim
İPUCU:
Dilerseniz aynı tarifi 45 dal ıspanak ile de yapabilirsiniz…Afiyet olsun