iltasyazilim
FD Üye
Pırasalı Kıymalı Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo pırasa
*300 gr kıyma
*Tuz, karabiber, kırmızı biber
Hamuru için;
*4 su bardağı un
*Tuz
*Aldığı kadar su
Pırasalı Kıymalı Tava Böreği Tarifi Yapılışı
Öncelikle pırasalarımızı ince ince doğrayıp sıvı yağda biraz kavuruyoruz daha sonra üstüne kıymamızı ekleyip kavuralım kavurma işlemi bittikten sonra yarım su bardağı su ekleyip suyunu çekmesini bekleyin çekince baharatları koyalım
Sıra gelelim hamurun yapımına normal kulak yumuşaklığında hamur olacak ,7 beze yapıp oklavayla ince bir şekilde açın teflon tepside pişirin, sonra ekmeklerin hepsini musluğun önünde ıslatın, tepsinin dibini yağlayın, 2 tane ıslattığımız ekmeği üst üste koyun, harçtan yayın, bu sefer 3 ekmek koyup harcı yayın, en üstede ıslattığımız ekmeği koyup tüpte pişirin ,alt tarafı pişecek çevirerek yapın sonra ters çevirin diğer tarafı pişsin 10 dk pişiyor kısık ateşe çevirerek pişirin çok lezzetli oluyor şimdiden afiyet olsun
*Yarım kilo pırasa
*300 gr kıyma
*Tuz, karabiber, kırmızı biber
Hamuru için;
*4 su bardağı un
*Tuz
*Aldığı kadar su
Pırasalı Kıymalı Tava Böreği Tarifi Yapılışı
Öncelikle pırasalarımızı ince ince doğrayıp sıvı yağda biraz kavuruyoruz daha sonra üstüne kıymamızı ekleyip kavuralım kavurma işlemi bittikten sonra yarım su bardağı su ekleyip suyunu çekmesini bekleyin çekince baharatları koyalım
Sıra gelelim hamurun yapımına normal kulak yumuşaklığında hamur olacak ,7 beze yapıp oklavayla ince bir şekilde açın teflon tepside pişirin, sonra ekmeklerin hepsini musluğun önünde ıslatın, tepsinin dibini yağlayın, 2 tane ıslattığımız ekmeği üst üste koyun, harçtan yayın, bu sefer 3 ekmek koyup harcı yayın, en üstede ıslattığımız ekmeği koyup tüpte pişirin ,alt tarafı pişecek çevirerek yapın sonra ters çevirin diğer tarafı pişsin 10 dk pişiyor kısık ateşe çevirerek pişirin çok lezzetli oluyor şimdiden afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.