Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pırasalı Sağlıklı Sufle

Pırasalı Sağlıklı Sufle

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Pırasalı Sağlıklı Sufle Tarifi İçin Malzemeler

*56 sap pırasa
*2 yumurta
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 5 bardak süt
*2 yemek kaşığı kuru üzüm
*3 yemek kaşığı soya sosu
*1 yemek kaşığı karabuğday unu (normal un da olur)
*56 kaşık rendelenmiş peynir (Kaşar, parmesan ya da cheddar)
*Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

Pırasalı Sağlıklı Sufle Tarifi Yapılışı Pırasa sever misiniz? Ben severim ama sevmeseydim de bu tarifteki pırasayı bayılarak yerdim! Sebze tüketmenin çeşitli yollarını deniyorsanız bir de pırasayı böyle deneyin bakalım 56 sap pırasayı mutfak robotundan geçirdim 1 kaşık zeytinyağı ile iyice kavurdum 3 yemek kaşığı kadar soya sosu ve sıcak suda beklettiğim 2 kaşık kadar kuru üzümü ilave ettim (Azıcık kuş üzümü varmış evde onları da ekledim) Bir kasede 1 5 bardak soğuk sütü, 2 yumurta, 1 yemek kaşığı karabuğday unu, 1 yemek kaşığı parmesan peyniri, çok az tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ile iyice çırptım Hafif soğuyan pırasalar ile karıştırdım 2 minik pişirme kabına boşalttım Siz sufle kaplarını da kullanabilirsiniz 175 derece fırında 35 dk kadar pişirdim Pişmesi tamamlanmak üzere olan suflelere cheddarparmesan karışık rende peynir ve çörekotu ekledim Üzerleri kızardığında tamamdır Et yemekleri, balık yemekleri yanında da servis edebilirsiniz Tek başına da afiyetle yiyebilirsiniz
Afiyet olsun!

858,496Konular
982,348Mesajlar
30,213Kullanıcılar
vitaliySon üye
Üst Alt