iltasyazilim
FD Üye
Pırasalı Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet yufka
*12 kg pırasa
*1 çay kaşığı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı salça
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 yumurta
*Yağ oranını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
Pırasalı Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı Yıkanıp doğranmış pırasaları tavaya alıp üzerine tuzu ilave edip, arada karıştırarak suyunu çektiriyoruz
Yağımızı tavaya alıp kızdırdıktan sonra pırasaları ekleyip kavuruyoruz, ocaktan almadan hemen önce karabiber ve pulbiberi ekliyoruz Böylece iç harcımız tamamlanmış oluyor
2 adet yufkayı aralarına süt, yumurta ve yağ ile hazırladığımız sosu sürerek üst üste tepsiye seriyoruz
Yufkaların üzerine iç harcımızın 12 ini yayıyoruz
Harcın üzerine 2 yufkayı aralarına sostan sürerek seriyoruz, kalan iç harcımızın tamamını yufkaların üzerine yayıyoruz
Son olarak kalan 2 yufkayı da aralarına sosumuzu sürerek iç harcımızın üzerine seriyoruz
En üstteki yufkaya kalan sosu sürerek, 180 derecede önceden ısıttığımız fırında altı üstü kızarıncaya kadar böreğimizi pişiriyoruz
Aynı iç harcı 5 adet yufkayla da çalışabiliriz, 5 yufka için; 3 adet yufka aralarına sos sürülerek tepsiye serilir Üzerine iç harcın tamamı sürülür Kalan 2 yufka harcımızın üzerine aralarına sos eklenerek de yapılabilir
Afiyet olsun
*6 adet yufka
*12 kg pırasa
*1 çay kaşığı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı salça
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 yumurta
*Yağ oranını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
Pırasalı Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı Yıkanıp doğranmış pırasaları tavaya alıp üzerine tuzu ilave edip, arada karıştırarak suyunu çektiriyoruz
Yağımızı tavaya alıp kızdırdıktan sonra pırasaları ekleyip kavuruyoruz, ocaktan almadan hemen önce karabiber ve pulbiberi ekliyoruz Böylece iç harcımız tamamlanmış oluyor
2 adet yufkayı aralarına süt, yumurta ve yağ ile hazırladığımız sosu sürerek üst üste tepsiye seriyoruz
Yufkaların üzerine iç harcımızın 12 ini yayıyoruz
Harcın üzerine 2 yufkayı aralarına sostan sürerek seriyoruz, kalan iç harcımızın tamamını yufkaların üzerine yayıyoruz
Son olarak kalan 2 yufkayı da aralarına sosumuzu sürerek iç harcımızın üzerine seriyoruz
En üstteki yufkaya kalan sosu sürerek, 180 derecede önceden ısıttığımız fırında altı üstü kızarıncaya kadar böreğimizi pişiriyoruz
Aynı iç harcı 5 adet yufkayla da çalışabiliriz, 5 yufka için; 3 adet yufka aralarına sos sürülerek tepsiye serilir Üzerine iç harcın tamamı sürülür Kalan 2 yufka harcımızın üzerine aralarına sos eklenerek de yapılabilir
Afiyet olsun