iltasyazilim
FD Üye
Pırasalı Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg pırasa
*1 paket hazır yufka
*1 orta boy kuru soğan
*3 çorba kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
*4 su bardağı süt
*1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
*2 yumurta
Pırasalı Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı Merhabalar bugün sizlerle harika bir börek tarifimi paylaşacağım Pırasa sevenlerin hatta sevmeyenlerin bile zevkle yiyecekleri bir lezzetle buluşturacağım sizleri Öncelikle işe kuru soğanımızı yemeklik doğrayıp sıvı yağda soteliyoruz Ardından pırasalarımızı ayıklayıp yıkayıp ince ince kıyıp soğanlara ekliyoruz (hem beyazını hem yeşilini birlikte kullanacağız) Kıydığımız pırasalarımızı yakmadan iyice kavuruyoruz Tuzunu arzuya göre karabiberini ve pul biberini ekleyip ocaktan alıyoruz O bir kenarda soğurken biz de diğer yandan sosu hazırlıyoruz Dikdörtgen fırın tepsimizi yağlayıp tüm bir yufkayı kenarları biraz dışarıda kalıcak şekilde tepsimize yerleştiriyoruz üzerine bolca sostan döküp fırçayla heryerini ıslatıyoruz ikinci yufkayı dörde bölüp yerleştirip yine bolca sos döküyoruz üçüncü kata da aynı işlemi yapıp pırasalı iç harcımızı yayıyoruz Üstüne de alt katlardaki gibi üç kat yufkayı aralarını soslayarak yerleştiriyoruz Kalan sosu tamamen üstüne döküyoruz Tepsiden sarkıttığımız en alttaki yufkanın kenarlarını üste kapatıp vaktimiz varsa bir kaç saat bu şekilde bekletiyoruz ne kadar bu sosta beklerse daha güzel oluyor Daha sonra 180200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıkar çıkmaz üzerine özellikle kenarlarına su serpip üzerini kağıt veya tepsiyle 10 dk bekletip servis yapıyoruz (arzu ederseniz pırasaya kavrulmuş kıyma da karıştırabilirsiniz)Herkese afiyetler olsun
*1 kg pırasa
*1 paket hazır yufka
*1 orta boy kuru soğan
*3 çorba kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
*4 su bardağı süt
*1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
*2 yumurta
Pırasalı Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı Merhabalar bugün sizlerle harika bir börek tarifimi paylaşacağım Pırasa sevenlerin hatta sevmeyenlerin bile zevkle yiyecekleri bir lezzetle buluşturacağım sizleri Öncelikle işe kuru soğanımızı yemeklik doğrayıp sıvı yağda soteliyoruz Ardından pırasalarımızı ayıklayıp yıkayıp ince ince kıyıp soğanlara ekliyoruz (hem beyazını hem yeşilini birlikte kullanacağız) Kıydığımız pırasalarımızı yakmadan iyice kavuruyoruz Tuzunu arzuya göre karabiberini ve pul biberini ekleyip ocaktan alıyoruz O bir kenarda soğurken biz de diğer yandan sosu hazırlıyoruz Dikdörtgen fırın tepsimizi yağlayıp tüm bir yufkayı kenarları biraz dışarıda kalıcak şekilde tepsimize yerleştiriyoruz üzerine bolca sostan döküp fırçayla heryerini ıslatıyoruz ikinci yufkayı dörde bölüp yerleştirip yine bolca sos döküyoruz üçüncü kata da aynı işlemi yapıp pırasalı iç harcımızı yayıyoruz Üstüne de alt katlardaki gibi üç kat yufkayı aralarını soslayarak yerleştiriyoruz Kalan sosu tamamen üstüne döküyoruz Tepsiden sarkıttığımız en alttaki yufkanın kenarlarını üste kapatıp vaktimiz varsa bir kaç saat bu şekilde bekletiyoruz ne kadar bu sosta beklerse daha güzel oluyor Daha sonra 180200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıkar çıkmaz üzerine özellikle kenarlarına su serpip üzerini kağıt veya tepsiyle 10 dk bekletip servis yapıyoruz (arzu ederseniz pırasaya kavrulmuş kıyma da karıştırabilirsiniz)Herkese afiyetler olsun