iltasyazilim
FD Üye
Pırasalı Ve Ispanaklı Sığır Tarifi
Pırasalı Ve Ispanaklı Sığır yapılışı
Pırasalı Ve Ispanaklı Sığır
Malzemeler
400 gr bonfile 12 kg ıspanak 2 pırasa 2 çorba kaşığı soya sosu 2 çorba kaşığı balık sosu 3 çorba kaşığı sıvıyağ 56 dal taze kişniş 2 tatlı kaşığı tane karabiber 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı kahverengi şeker 1 su bardağı su 12 su bardağı yeşil limon suyu ya da limon suyu
Yapılışı
Bonfileyi 2,5 cm kalınlığında dilimler halinde muhakkak Karabiberleri dövün Mikserinize, soya sosunu, balık sosunu, 1 çorba kaşığı sıvıyağı, kişnişi, dövülmüş karabiberi, soyulmuş sarımsakları ve şekeri koyup mikserden geçirin Elde ettiğiniz karışımı etlerin üzerine dökerek, üstünü kapatın, en düşük 2 saat ya da tercihen 1 gece buzdolabında bekletin Etleri marinad karışımından çıkarın ve kalan karışımı saklayın Tavada veya bir Wok'ta 1 çorba kaşığı yağı kızdırın İçine etleri atıp, kahverengi oluncaya değin çevirerek kızartın Üzerine marinad karışımını ve suyu ekleyin Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 8 dakika kadar pişmeye bırakın sonra etleri sostan çıkartın ve sıcak tutun Etin sosunu 10 dakika değin daha kaynatın Ispanakları parçalar halinde belli Pırasaları ince halkalar halinde kıyın Başka bir tavada yağın kalanını kızdırın Pırasaları içine atın 2 dakika değin orta ateşte kavurun Ispanakları pırasaların üstüne ilave edin ve 30 saniye kadar birlikte pişirin
Pırasa ve ıspanakları bir servis tabağına alın Üzerine etleri sıralayın, etin sosunu yemeğin üstüne dökün Hepsinin üstüne limon suyunu gezdirip, kırmızı acı biberlerle süsleyerek sıcak olarak servis yapın *
Pırasalı Ve Ispanaklı Sığır yapılışı
Pırasalı Ve Ispanaklı Sığır
Malzemeler
400 gr bonfile 12 kg ıspanak 2 pırasa 2 çorba kaşığı soya sosu 2 çorba kaşığı balık sosu 3 çorba kaşığı sıvıyağ 56 dal taze kişniş 2 tatlı kaşığı tane karabiber 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı kahverengi şeker 1 su bardağı su 12 su bardağı yeşil limon suyu ya da limon suyu
Yapılışı
Bonfileyi 2,5 cm kalınlığında dilimler halinde muhakkak Karabiberleri dövün Mikserinize, soya sosunu, balık sosunu, 1 çorba kaşığı sıvıyağı, kişnişi, dövülmüş karabiberi, soyulmuş sarımsakları ve şekeri koyup mikserden geçirin Elde ettiğiniz karışımı etlerin üzerine dökerek, üstünü kapatın, en düşük 2 saat ya da tercihen 1 gece buzdolabında bekletin Etleri marinad karışımından çıkarın ve kalan karışımı saklayın Tavada veya bir Wok'ta 1 çorba kaşığı yağı kızdırın İçine etleri atıp, kahverengi oluncaya değin çevirerek kızartın Üzerine marinad karışımını ve suyu ekleyin Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 8 dakika kadar pişmeye bırakın sonra etleri sostan çıkartın ve sıcak tutun Etin sosunu 10 dakika değin daha kaynatın Ispanakları parçalar halinde belli Pırasaları ince halkalar halinde kıyın Başka bir tavada yağın kalanını kızdırın Pırasaları içine atın 2 dakika değin orta ateşte kavurun Ispanakları pırasaların üstüne ilave edin ve 30 saniye kadar birlikte pişirin
Pırasa ve ıspanakları bir servis tabağına alın Üzerine etleri sıralayın, etin sosunu yemeğin üstüne dökün Hepsinin üstüne limon suyunu gezdirip, kırmızı acı biberlerle süsleyerek sıcak olarak servis yapın *