iltasyazilim
FD Üye
Pırasalı Ve Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo yufka
*500 gr kıyma
*8 adet pırasa
*2 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı pul biber
*Yarim demet maydanoz
*Yarim çay bardağı zeytinyağ
*Tuz
*Karabiber
Arasına sürmek için;
*1 su bardağı eritilmiş tereyağ
*Yarim su bardağı zeytinyağ
Üst için;
*1 adet yumurta
*Susam
Pırasalı Ve Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı Kıymamızı tavaya alıp suyunu çekene dek kavuralım
Pırasalarımızı temizleyip ince ince keselim suyu güzelce süzülsün ve kıymamızı ilave edelim maydanozu, soğanıda doğrayıp ilave edelim Tuzu, zeytinyağını ve pul biberide ilave edip karıştıralım
İki yufkayı masaya koyup üstüne yağımızdan fırçayla her yerine sürelim ben muska şeklinde yaptım siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz
Yufkamızı uzunlamasına kesip uç tarafına harcımızdan koyup saralım yufkalar bitene dek aynı işlemi yapalım üstlerine yumurta sürüp susam serpelim 200 derecede kızarana dek pişirelim
AFIYET OLSUN
*1 kilo yufka
*500 gr kıyma
*8 adet pırasa
*2 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı pul biber
*Yarim demet maydanoz
*Yarim çay bardağı zeytinyağ
*Tuz
*Karabiber
Arasına sürmek için;
*1 su bardağı eritilmiş tereyağ
*Yarim su bardağı zeytinyağ
Üst için;
*1 adet yumurta
*Susam
Pırasalı Ve Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı Kıymamızı tavaya alıp suyunu çekene dek kavuralım
Pırasalarımızı temizleyip ince ince keselim suyu güzelce süzülsün ve kıymamızı ilave edelim maydanozu, soğanıda doğrayıp ilave edelim Tuzu, zeytinyağını ve pul biberide ilave edip karıştıralım
İki yufkayı masaya koyup üstüne yağımızdan fırçayla her yerine sürelim ben muska şeklinde yaptım siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz
Yufkamızı uzunlamasına kesip uç tarafına harcımızdan koyup saralım yufkalar bitene dek aynı işlemi yapalım üstlerine yumurta sürüp susam serpelim 200 derecede kızarana dek pişirelim
AFIYET OLSUN