iltasyazilim
FD Üye
Pırasalı ve Patatesli Yumuşacık Tepsi Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*100 gr eritilmiş margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*15 su bardağı ılık süt
*1 paket yaş maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (yaklaşık 555 su bardağı)
İç harcı için;
*2 adet pırasa
*2 adet patates
*1 adet soğan
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Pulbiber
*Karabiber
Üzeri için;
*1 yumurta
*Susam
*Çörek otu
Pırasalı ve Patatesli Yumuşacık Tepsi Poğaça Tarifi Yapılışı Hamuru için, geniş bir kaba ılık sütü alıp, mayayı ve şeker içine koyup eritelim Margarini, sıvıyağı tuzu koyup karıştıralım Unu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamurumuzu yoğuralım Üzerini örtüp 50 dakika dinlenmeye bırakalım İç harcı için, ince kıydığımız soğanı ve pırasaları sıvıyağında kavurup, salçamızı ekleyip karıştıralım Rendelediğimiz patatesleri ilave edip 1012 dk kavurup son olarak baharatları ekleyip karıştırıralım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım Dinlenen hamurumuzu üç parçaya ayırıp, her bir parçayı dikdörtgen şeklinde açıp üzerine iç harcımızdan koyup ve her tarafına gelecek şekilde yayıp rulo şeklinde saralım Rulomuzu iki parmak kalınlığında kesip, yağılı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize bir parmak ara ile dizelim Aynı işlemi diğer hamurlarımızada yapıp, yarım saat dinlendirip, önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında 3540 pişirelim Afiyet olsun
*100 gr eritilmiş margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*15 su bardağı ılık süt
*1 paket yaş maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (yaklaşık 555 su bardağı)
İç harcı için;
*2 adet pırasa
*2 adet patates
*1 adet soğan
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Pulbiber
*Karabiber
Üzeri için;
*1 yumurta
*Susam
*Çörek otu
Pırasalı ve Patatesli Yumuşacık Tepsi Poğaça Tarifi Yapılışı Hamuru için, geniş bir kaba ılık sütü alıp, mayayı ve şeker içine koyup eritelim Margarini, sıvıyağı tuzu koyup karıştıralım Unu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamurumuzu yoğuralım Üzerini örtüp 50 dakika dinlenmeye bırakalım İç harcı için, ince kıydığımız soğanı ve pırasaları sıvıyağında kavurup, salçamızı ekleyip karıştıralım Rendelediğimiz patatesleri ilave edip 1012 dk kavurup son olarak baharatları ekleyip karıştırıralım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım Dinlenen hamurumuzu üç parçaya ayırıp, her bir parçayı dikdörtgen şeklinde açıp üzerine iç harcımızdan koyup ve her tarafına gelecek şekilde yayıp rulo şeklinde saralım Rulomuzu iki parmak kalınlığında kesip, yağılı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize bir parmak ara ile dizelim Aynı işlemi diğer hamurlarımızada yapıp, yarım saat dinlendirip, önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında 3540 pişirelim Afiyet olsun