PIRASA: Bol miktarda C, K ve B vitaminleri ile potasyum, kalsiyum, silisyum, manganez, kukurt, bakır, iyot ve demir iceren pırasa besin değeri yuksek bir gıdadır
Pırasanın Faydaları: Vucuda kuvvet verir Kan yapar ve kansızlığa iyi gelir Sindirim sistemi icin cok yararlıdır Sindirimi kolaylaştırır Sinirleri kuvvetlendirir Bobrekleri, bağırsakları ve mideyi calıştırır ve guclendirir Bobrek kumlarını ve taşlarını dokmeye yardımcı olur Vucudu ve kanı temizler Astım, romatizma, egzama ve damar sertliğine karşı faydalıdır İdrar sokturucudur Bağırsakları yumuşatır ve Kabızlığı giderir Basur şikayetlerine karşı oldukca faydalıdır Anne sutunu arttırır Kansere karşı koruyucudur
Pırasa Nasıl Kullanılır? Pırasa yemeklerde ve salatalarda kullanılır Pırasa tohumu yenilmeye devam edilirse basuru iyileştirmeye yardımcı olur Pırasanın beyazı iyice sıkılarak elde edilen su cilde parlaklık verir Bu su sutle karıştırılıp sivilcelere surulurse iyi gelir
Pırasanın Faydaları: Vucuda kuvvet verir Kan yapar ve kansızlığa iyi gelir Sindirim sistemi icin cok yararlıdır Sindirimi kolaylaştırır Sinirleri kuvvetlendirir Bobrekleri, bağırsakları ve mideyi calıştırır ve guclendirir Bobrek kumlarını ve taşlarını dokmeye yardımcı olur Vucudu ve kanı temizler Astım, romatizma, egzama ve damar sertliğine karşı faydalıdır İdrar sokturucudur Bağırsakları yumuşatır ve Kabızlığı giderir Basur şikayetlerine karşı oldukca faydalıdır Anne sutunu arttırır Kansere karşı koruyucudur
Pırasa Nasıl Kullanılır? Pırasa yemeklerde ve salatalarda kullanılır Pırasa tohumu yenilmeye devam edilirse basuru iyileştirmeye yardımcı olur Pırasanın beyazı iyice sıkılarak elde edilen su cilde parlaklık verir Bu su sutle karıştırılıp sivilcelere surulurse iyi gelir