iltasyazilim
FD Üye
Pirçikli Pilav nasıl yapılır
Pirçikli Pilav hazırlanışı
Pirçikli Pilav malzemeleri:
2 su bardağı amerikan pirinç
3 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 adet iri tavuk göğsü
2 adet soğan
2 adet havuç
12 çay bardağı değişken yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
23 diş sarımsak
50 gr badem
tuz, karabiber
Pirçikli Pilav hazırlanışı:
Tavuk göğsü yıkanarak sarımsak ve tuz ile birlikte üzerine değin çıkacak suda haşlanır Bademler sıcak suda bekletilerek kabukları soyulur sonradan tavuk eti kemiklerinden ayrılarak küp biçiminde doğranır
Diğer tarafta pirinç sıcak suya yatırılarak bir çorba kaşığı tuz ilave edilerek 1 saat değin bekletilir daha sonra bol su ile yıkanarak süzülür Soğanlar minik minik doğranarak, kibrit çöpü biçiminde doğranmış havuç ve kabuğu soyulmuş bademlerle birlikte akıcı yağda 56 dakika dek kavrulur Tencereyi ateşten alarak karışımın üstüne doğranmış tavuk etleri ek edilip karıştırılır
Pirinçler bir tencereye boşaltılıp üzerine sıcak tavuk suyu dökülür Önce 2 dakika harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pilav pişirilir Pilav piştikten sonra üstüne yağlı kağıt kapatılarak 15 dakika değin demlenmeye bırakılır Genişçe bir servis tabağına tencere ters çevrilerek şekli bozulmayacak bir biçimde pilav boşaltılır Üstüne de hazırlanan tavuklu karışım dökülerek süslenir Sağlık Durumu olsun
*
Pirçikli Pilav hazırlanışı
Pirçikli Pilav malzemeleri:
2 su bardağı amerikan pirinç
3 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 adet iri tavuk göğsü
2 adet soğan
2 adet havuç
12 çay bardağı değişken yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
23 diş sarımsak
50 gr badem
tuz, karabiber
Pirçikli Pilav hazırlanışı:
Tavuk göğsü yıkanarak sarımsak ve tuz ile birlikte üzerine değin çıkacak suda haşlanır Bademler sıcak suda bekletilerek kabukları soyulur sonradan tavuk eti kemiklerinden ayrılarak küp biçiminde doğranır
Diğer tarafta pirinç sıcak suya yatırılarak bir çorba kaşığı tuz ilave edilerek 1 saat değin bekletilir daha sonra bol su ile yıkanarak süzülür Soğanlar minik minik doğranarak, kibrit çöpü biçiminde doğranmış havuç ve kabuğu soyulmuş bademlerle birlikte akıcı yağda 56 dakika dek kavrulur Tencereyi ateşten alarak karışımın üstüne doğranmış tavuk etleri ek edilip karıştırılır
Pirinçler bir tencereye boşaltılıp üzerine sıcak tavuk suyu dökülür Önce 2 dakika harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pilav pişirilir Pilav piştikten sonra üstüne yağlı kağıt kapatılarak 15 dakika değin demlenmeye bırakılır Genişçe bir servis tabağına tencere ters çevrilerek şekli bozulmayacak bir biçimde pilav boşaltılır Üstüne de hazırlanan tavuklu karışım dökülerek süslenir Sağlık Durumu olsun
*