iltasyazilim
FD Üye
Pirinç Pilavı (Püf Noktaları İle) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*Suyunu pirincin üzerine bir parmak gecene kadar koyarım
*Tuz
*İsteğe göre tavuk yada nohut
Pirinç Pilavı (Püf Noktaları İle) Tarifi Yapılışı Tane tane bir pilav öncelikle bol tuz ve kaynar su ile ıslanmaktan geçer (tuz ile ıslanmış pirinç hicbirzaman kırılmaz) 23 saat öncesinden ıslanmış pirincimizin ikinci önemli noktası nişastası akıp dupduru bir su elde edene kadar yıkamaktır Tenceremize ben fazla olmamak şartıyla tereyağı (güzel koku verir) sıvıyağını bol koyarım (pilavı parlak gösterir) en önemli noktası ise güzelce kavurmaktır Güzel kavrulan pirinç tane tane olmak zorundadır ( Pirinçler sertlesince iyi kavrulduğu belli olur) su için ölçü veremem çünkü bir parmak pirincin üzerine çıkacak kadar su eklerim Tuzunu atar kaynar ateşe bırakırım İlk kaynamasında altını kısarım Yavaşca karıştırır Üzerine havlu kapatıp dinlenmeye bırakırım deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ayrıntılar görselde mevcuttur
*2 su bardağı pirinç
*Suyunu pirincin üzerine bir parmak gecene kadar koyarım
*Tuz
*İsteğe göre tavuk yada nohut
Pirinç Pilavı (Püf Noktaları İle) Tarifi Yapılışı Tane tane bir pilav öncelikle bol tuz ve kaynar su ile ıslanmaktan geçer (tuz ile ıslanmış pirinç hicbirzaman kırılmaz) 23 saat öncesinden ıslanmış pirincimizin ikinci önemli noktası nişastası akıp dupduru bir su elde edene kadar yıkamaktır Tenceremize ben fazla olmamak şartıyla tereyağı (güzel koku verir) sıvıyağını bol koyarım (pilavı parlak gösterir) en önemli noktası ise güzelce kavurmaktır Güzel kavrulan pirinç tane tane olmak zorundadır ( Pirinçler sertlesince iyi kavrulduğu belli olur) su için ölçü veremem çünkü bir parmak pirincin üzerine çıkacak kadar su eklerim Tuzunu atar kaynar ateşe bırakırım İlk kaynamasında altını kısarım Yavaşca karıştırır Üzerine havlu kapatıp dinlenmeye bırakırım deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ayrıntılar görselde mevcuttur