iltasyazilim
FD Üye
Pirinç Pilavı (Tane Tane İnanılmaz Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
*2 bardak pirinç
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*4 yemek kaşığı şehriye (arpa, tel, yıldız nasıl dilerseniz)
*3 bardak kaynamış sıcak su
*Damak tadınıza göre tuz
Pirinç Pilavı (Tane Tane İnanılmaz Lezzetli) Tarifi Yapılışı
İlk önce 3 bardak suyumuzu ocağa ufak bir tencere ile alalım o kaynamaya dursun
Şimdi gelelim her zaman ki gibi Besmele çekerek yemeğimizi yapmaya başlıyoruz ?
2 su bardağı pirinçimizi 3 4 kere yıkayıp nişastasını akıttıktan sonra, ardından tencereye sıvı yağ ve şehriyelerimizi de ekleyip hafif isteğinize göre kızarttıktan sonra ( pembeleşmesi gerek) Yıkadığımız pirinçleri de tencereye ekleyip hemen 1 yemek kaşığı tereyağınıda ekleyip, o şekilde yaklaşık 5 dk boyunca sürekli kavuruyoruz Daha sonrasında kaynamış olan sıcak suyumuzu ekleyip orta ateşte 2 3 dk üzeri boncuk boncuk olana dek kaynatıp, diğer en ufak ocak kısmına alıp en kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz
En önemli detay kesinlikle pirinçlerin tereyağı ile kavurma aşamasında ki zaman dilimi arkadaşlar ne kadar çok kavurursak tereyağında o kadar tane tane oluyor İkinci en önemli detay ise su, şöyle düşünün 1 su bardağı pirinç için 1 buçuk su bardağı sıcak su olacak şekilde ayarlayıp yapabilirsiniz Bu iki püf noktaları ayarladıktan sonra inanın muhteşem bir lezzet ve görsel olarak şık bir pirinç pilavı çıkıyor ortaya Ben yıllar sonra çok şükür yeni oluyor başardım en sonunda
Afiyet olsun inşaAllah
*2 bardak pirinç
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*4 yemek kaşığı şehriye (arpa, tel, yıldız nasıl dilerseniz)
*3 bardak kaynamış sıcak su
*Damak tadınıza göre tuz
Pirinç Pilavı (Tane Tane İnanılmaz Lezzetli) Tarifi Yapılışı
İlk önce 3 bardak suyumuzu ocağa ufak bir tencere ile alalım o kaynamaya dursun
Şimdi gelelim her zaman ki gibi Besmele çekerek yemeğimizi yapmaya başlıyoruz ?
2 su bardağı pirinçimizi 3 4 kere yıkayıp nişastasını akıttıktan sonra, ardından tencereye sıvı yağ ve şehriyelerimizi de ekleyip hafif isteğinize göre kızarttıktan sonra ( pembeleşmesi gerek) Yıkadığımız pirinçleri de tencereye ekleyip hemen 1 yemek kaşığı tereyağınıda ekleyip, o şekilde yaklaşık 5 dk boyunca sürekli kavuruyoruz Daha sonrasında kaynamış olan sıcak suyumuzu ekleyip orta ateşte 2 3 dk üzeri boncuk boncuk olana dek kaynatıp, diğer en ufak ocak kısmına alıp en kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz
En önemli detay kesinlikle pirinçlerin tereyağı ile kavurma aşamasında ki zaman dilimi arkadaşlar ne kadar çok kavurursak tereyağında o kadar tane tane oluyor İkinci en önemli detay ise su, şöyle düşünün 1 su bardağı pirinç için 1 buçuk su bardağı sıcak su olacak şekilde ayarlayıp yapabilirsiniz Bu iki püf noktaları ayarladıktan sonra inanın muhteşem bir lezzet ve görsel olarak şık bir pirinç pilavı çıkıyor ortaya Ben yıllar sonra çok şükür yeni oluyor başardım en sonunda
Afiyet olsun inşaAllah