iltasyazilim
FD Üye
Pirinç Pilavı (Tane Tane Tereyağlı Nefis Tat) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*34 su bardağı arpa şehriye
*3 5 su bardağı su
*1 dolu yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 5 tatlı kaşığı tuz
*35 damla limon
Pirinç Pilavı (Tane Tane Tereyağlı Nefis Tat) Tarifi Yapılışı
Pirinçler birkaç defa sudan geçirilir ve 1015 dk suda bırakılır Bu sırada tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınıp hafif kızdırılına kadar eritilir Arpa şehriyeler tencereye alınır ve hafif kızarana kadar çevrilir Pirinçler de süzülerek tencereye alınır tuzu atılarak 2 dk kadar kavrulur Ardından ocağın altını en yükseğe alarak suyu ve pirinçlerin parlaklığını sağlamak amaçlı birkaç damla limonu ekleriz Fokurdamaya başladıktan sonra ocağın altını en kısığa alıp suyunu çekene kadar 12 defa karıştırarak pişmeye bırakırız Altını kapadıktan sonra 15 dk kadar dinlendiririz
AFİYET OLSUN
*2 su bardağı pirinç
*34 su bardağı arpa şehriye
*3 5 su bardağı su
*1 dolu yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 5 tatlı kaşığı tuz
*35 damla limon
Pirinç Pilavı (Tane Tane Tereyağlı Nefis Tat) Tarifi Yapılışı
Pirinçler birkaç defa sudan geçirilir ve 1015 dk suda bırakılır Bu sırada tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınıp hafif kızdırılına kadar eritilir Arpa şehriyeler tencereye alınır ve hafif kızarana kadar çevrilir Pirinçler de süzülerek tencereye alınır tuzu atılarak 2 dk kadar kavrulur Ardından ocağın altını en yükseğe alarak suyu ve pirinçlerin parlaklığını sağlamak amaçlı birkaç damla limonu ekleriz Fokurdamaya başladıktan sonra ocağın altını en kısığa alıp suyunu çekene kadar 12 defa karıştırarak pişmeye bırakırız Altını kapadıktan sonra 15 dk kadar dinlendiririz
AFİYET OLSUN