iltasyazilim
FD Üye
Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*3 su bardağı kaynamış su
*100 gram kadar tereyağı
*Tuz
*23 limon damlası
*1 kup şeker
*Arzuya göre suyun yarısını *kemik veya et suyu olarak kullanabilirsiniz
Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinçleri iyice yıkayalım Erittiğimiz tereyağımızın üzerine ekleyip parlayana kadar kavuralım Kaynamış suyu ilave edelim 1 dk kaynadıktan sonra kısık ateşte demlenmeye bırakmadan tuz, limon ve şekeri ilave edelim Suyunu çekene kadar demleyelim
Puf noktası;
Limon ve şeker pilavın parlak görünmesini sağlar
Pilavda ölçü çok önemlidir
Tuz kaynama noktasına geldiğinde eklenir
Tane tane olması için pirinçler parlayana kadar kavrulur
Pirincin kalitesinden sonra tereyağı en önemli malzemedir
*2 su bardağı pirinç
*3 su bardağı kaynamış su
*100 gram kadar tereyağı
*Tuz
*23 limon damlası
*1 kup şeker
*Arzuya göre suyun yarısını *kemik veya et suyu olarak kullanabilirsiniz
Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinçleri iyice yıkayalım Erittiğimiz tereyağımızın üzerine ekleyip parlayana kadar kavuralım Kaynamış suyu ilave edelim 1 dk kaynadıktan sonra kısık ateşte demlenmeye bırakmadan tuz, limon ve şekeri ilave edelim Suyunu çekene kadar demleyelim
Puf noktası;
Limon ve şeker pilavın parlak görünmesini sağlar
Pilavda ölçü çok önemlidir
Tuz kaynama noktasına geldiğinde eklenir
Tane tane olması için pirinçler parlayana kadar kavrulur
Pirincin kalitesinden sonra tereyağı en önemli malzemedir