iltasyazilim
FD Üye
Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı pirinç
*2 yemek kaşığı arpa şehriye
*Yarım yemek kaşığı tereyağ
*2,5 yemek kaşığı sıvı yağ
*Bir kaç damla limon suyu
*2 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 çay kaşığı tuz
*2 su bardağı sıcak su
Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle pirincimizi yarım saat 1 çay kaşığı tuz attığımız suda bekleteceğiz, daha sonra iyice yıkayacağız Sıvı yağımızı pilav tenceremize alıp arpa şehriyemizi kavuracağız rengi döndükten sonra pilavımızı ekleyip tereyağını katacağız (tereyağı sonradan eklememin sebebi yanıp pilavın rengini sarartmaması için) tereyağı eridikten sonra kuş üzümümüzü ekleyip sıcak suyumuzu ilave edeceğiz, limonumuzdan 2 damla sıkacağız (daha parlak olması için) tuzumuzu da ekleyip ocağı kısmadan orta ateşte 45 dk böyle pişireceğiz Daha sonra altını kısıp kapağını kapatacağız İlk 67 dk ağzını açmayacağız açtıktan sonra karıştırıp ocağın altını kapatacağız yarım saat ağzı kapalı bir şekilde dinlendireceğiz Konyalı olarak düğün yemeklerimizde etli pilav olduğu için alışınca mı nedir pilavı sade yiyemeyenlerdenim Üzeri için et kavurdum, tavsiye ederim muhteşem bir tat Yapacak arkadaşlara şimdiden afiyet olsun ?
*
*1 su bardağı pirinç
*2 yemek kaşığı arpa şehriye
*Yarım yemek kaşığı tereyağ
*2,5 yemek kaşığı sıvı yağ
*Bir kaç damla limon suyu
*2 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 çay kaşığı tuz
*2 su bardağı sıcak su
Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle pirincimizi yarım saat 1 çay kaşığı tuz attığımız suda bekleteceğiz, daha sonra iyice yıkayacağız Sıvı yağımızı pilav tenceremize alıp arpa şehriyemizi kavuracağız rengi döndükten sonra pilavımızı ekleyip tereyağını katacağız (tereyağı sonradan eklememin sebebi yanıp pilavın rengini sarartmaması için) tereyağı eridikten sonra kuş üzümümüzü ekleyip sıcak suyumuzu ilave edeceğiz, limonumuzdan 2 damla sıkacağız (daha parlak olması için) tuzumuzu da ekleyip ocağı kısmadan orta ateşte 45 dk böyle pişireceğiz Daha sonra altını kısıp kapağını kapatacağız İlk 67 dk ağzını açmayacağız açtıktan sonra karıştırıp ocağın altını kapatacağız yarım saat ağzı kapalı bir şekilde dinlendireceğiz Konyalı olarak düğün yemeklerimizde etli pilav olduğu için alışınca mı nedir pilavı sade yiyemeyenlerdenim Üzeri için et kavurdum, tavsiye ederim muhteşem bir tat Yapacak arkadaşlara şimdiden afiyet olsun ?
*