iltasyazilim
FD Üye
Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 bardak baldo pirinç
*Tereyağı
*2 buçuk su bardağı et suyu
*Şehriye
*Tuz
*Kuş üzümü 2 tatlı kaşığı
Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinçleri 1 veya 2 saat ıslatılır Tereyağıyla şehriye kavrulur Ardından pirinçleri atıp onları 3 – 4 dakika kavrulur ve tuz, kuş üzümü ve et suyu dökülür Et suyu olmayan aynı ölçüyle su veya tavuk suyu dökebilir Kaynadıktan sonra altı yavaşça kısılır ve karıştırmadan suyunu çekene kadar pişirilir Piştikten sonra ağzına peçete kapatılıp dinlenmeye alınır Afiyet olsun
*2 bardak baldo pirinç
*Tereyağı
*2 buçuk su bardağı et suyu
*Şehriye
*Tuz
*Kuş üzümü 2 tatlı kaşığı
Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinçleri 1 veya 2 saat ıslatılır Tereyağıyla şehriye kavrulur Ardından pirinçleri atıp onları 3 – 4 dakika kavrulur ve tuz, kuş üzümü ve et suyu dökülür Et suyu olmayan aynı ölçüyle su veya tavuk suyu dökebilir Kaynadıktan sonra altı yavaşça kısılır ve karıştırmadan suyunu çekene kadar pişirilir Piştikten sonra ağzına peçete kapatılıp dinlenmeye alınır Afiyet olsun