iltasyazilim
FD Üye
Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*50 gram tereyağı
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağı pirinç
*1 5 su bardağı su ( yada tavuk suyu kullanabilirsiniz)
*Tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*Tavuk Bulyon
Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı İlk olarak pirinçleri sıcak suda yarım saat kadar bekletelim Daha sonra tencerede tereyağı eritilir ve sıvı yağ eklenir Sıcak suda beklettiğimiz pirinçleri tekrar sudan geçirip tencereye ilave edip kavuralım Tuz ve şekeri ekleyip tekrar karıştırın Daha sonra suyu ekleyip yüksek ateşte kaynamasını bekleyin Kaynayınca kısık ateşe alalım Ve tamamen suyu çekene kadar pişirelim Ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatıp ve demlenmesini bekleyelim Pilavı pişirdikten sonra servis tabağına alalım Afiyet olsun
*50 gram tereyağı
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağı pirinç
*1 5 su bardağı su ( yada tavuk suyu kullanabilirsiniz)
*Tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*Tavuk Bulyon
Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı İlk olarak pirinçleri sıcak suda yarım saat kadar bekletelim Daha sonra tencerede tereyağı eritilir ve sıvı yağ eklenir Sıcak suda beklettiğimiz pirinçleri tekrar sudan geçirip tencereye ilave edip kavuralım Tuz ve şekeri ekleyip tekrar karıştırın Daha sonra suyu ekleyip yüksek ateşte kaynamasını bekleyin Kaynayınca kısık ateşe alalım Ve tamamen suyu çekene kadar pişirelim Ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatıp ve demlenmesini bekleyelim Pilavı pişirdikten sonra servis tabağına alalım Afiyet olsun