iltasyazilim
FD Üye
Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı pirinç
*2 su bardağı su (Varsa tavuk suyu)
*4 yemek kaşığı şehriye
*1 tavuk bulyon
*1 ,5 yemek kaşığı margarin
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Pirinçler suda yıkanarak bi kaba alınır
*2 tatlı kaşığı tuz ve üstünü geçecek kadar sıcak suda 15 20 dakika kadar bekletilip tekrar süzülüp soğuk suda yıkanır
*Tencereye sıvı yağ ve margarin alınarak iyice eritilip şehriye atılır
*İyice pembeleşinceye kadar kavurun
*Kavrulunca pirinç bulyonu ve tuzu atıp biraz daha kavurup suyunu dökün
*Suyunu çekince altını kapatın
*Üzerine kağıt havluyla kapatıp demlenmesini bekleyin Demlenince servis edebilirsiniz
*1 su bardağı pirinç
*2 su bardağı su (Varsa tavuk suyu)
*4 yemek kaşığı şehriye
*1 tavuk bulyon
*1 ,5 yemek kaşığı margarin
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Pirinçler suda yıkanarak bi kaba alınır
*2 tatlı kaşığı tuz ve üstünü geçecek kadar sıcak suda 15 20 dakika kadar bekletilip tekrar süzülüp soğuk suda yıkanır
*Tencereye sıvı yağ ve margarin alınarak iyice eritilip şehriye atılır
*İyice pembeleşinceye kadar kavurun
*Kavrulunca pirinç bulyonu ve tuzu atıp biraz daha kavurup suyunu dökün
*Suyunu çekince altını kapatın
*Üzerine kağıt havluyla kapatıp demlenmesini bekleyin Demlenince servis edebilirsiniz