iltasyazilim
FD Üye
Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*3 bardak pirinç
*34 bardak sıcak su
*1 yemek kaşığı tereyağ
*23 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*23 damla limon suyu
*Yarım çay kaşığı şeker
Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle pirincimizi güzelce yıkıyoruz
*Sıvıyağ, tereyağ eklenmiş tenceremize pirincimizi ekliyoruz
*Güzelce kavuruyoruz
*Kavrulan pirincimize şeker tuz ve limon suyu ekliyoruz ( limon suyu ve şeker tane tane olması için ekliyoruz )
*Üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip altı kısık ayarda pişiriyoruz
*Suyunu çektikten sonra pilavımızın tanelerini kontrol ediyoruz
*Eğer pişmemişse 1 su bardağı daha ilave edebilirsiniz ( Bu aşama pilavlık pirincimizin çeşidi çok önemli kimi pirinçler bol suda pişerken bazı pirinçlerde az suda pişebiliyor
*O yüzden öncelikle suyumuzu yüzünü 1 parmak geçecek kadar ekliyoruz
*Daha sonra ihtiyaç varsa su bardağı ile ekleyerek devam ediyoruz )
NOT: Tavuk suyu ve et suyu kullanmak pilavımızın daha lezzetli yapıyor
*3 bardak pirinç
*34 bardak sıcak su
*1 yemek kaşığı tereyağ
*23 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*23 damla limon suyu
*Yarım çay kaşığı şeker
Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle pirincimizi güzelce yıkıyoruz
*Sıvıyağ, tereyağ eklenmiş tenceremize pirincimizi ekliyoruz
*Güzelce kavuruyoruz
*Kavrulan pirincimize şeker tuz ve limon suyu ekliyoruz ( limon suyu ve şeker tane tane olması için ekliyoruz )
*Üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip altı kısık ayarda pişiriyoruz
*Suyunu çektikten sonra pilavımızın tanelerini kontrol ediyoruz
*Eğer pişmemişse 1 su bardağı daha ilave edebilirsiniz ( Bu aşama pilavlık pirincimizin çeşidi çok önemli kimi pirinçler bol suda pişerken bazı pirinçlerde az suda pişebiliyor
*O yüzden öncelikle suyumuzu yüzünü 1 parmak geçecek kadar ekliyoruz
*Daha sonra ihtiyaç varsa su bardağı ile ekleyerek devam ediyoruz )
NOT: Tavuk suyu ve et suyu kullanmak pilavımızın daha lezzetli yapıyor