iltasyazilim
FD Üye
Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*3 su bardağı sıcak su
*1 tane tavuk bulyon
*3 yemek kaşığı tereyağı
*Tuz (isteğe göre)
Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Tencereye tereyağını ekleyin ve tencerenin altını açın
*Daha önceden yıkanmış pirinçleri de tencereye ekleyip kavurmaya devam edin
*Yaklaşık 5 dakika boyunca hiç durmadan karıştırarak kavurmaya devam edin
*Eğer karıştırmazsanız pilavınızın dibi tutacaktır
*Bu arada bir kaba 3 su bardağı sıcak suyu ve tavuk bulyonu ekleyip karıştırın (isteğe göre tuz ekleyin)
*Bu karışımı da pirinci kavurduğunuz tencereye ekleyin ve 12 kez karıştırın
*Ardından tencerenin kapağını kapatın, ocağın altını kısın ve yaklaşık 15 dakika boyunca pişirin
*Bu süreçte pilavınızı kontrol etmek için tencerenin kapağını çok sık açıp kapatmayın
*10 dakikanın ardından kapağı açıp, suyunu çekmiş mi diye kontrol edebilirsiniz ama kapağı çok sık açıp buharında pişmesini engellemeyin
*Pirinçler suyu tamamen çektiğinde, pilavınız dibine tutmadan altını kapatın ve pirinç pilavınızı birkaç kez karıştırın
*Karıştırdıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu serip kapağını kapatın ve 10 dakika civarı dinlendirin
*Kağıt havlu buharı çekmeye yarayacaktır ve pilavınız tane tane olacaktır Pirinç pilavı hazır Afiyet olsun
*2 su bardağı pirinç
*3 su bardağı sıcak su
*1 tane tavuk bulyon
*3 yemek kaşığı tereyağı
*Tuz (isteğe göre)
Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Tencereye tereyağını ekleyin ve tencerenin altını açın
*Daha önceden yıkanmış pirinçleri de tencereye ekleyip kavurmaya devam edin
*Yaklaşık 5 dakika boyunca hiç durmadan karıştırarak kavurmaya devam edin
*Eğer karıştırmazsanız pilavınızın dibi tutacaktır
*Bu arada bir kaba 3 su bardağı sıcak suyu ve tavuk bulyonu ekleyip karıştırın (isteğe göre tuz ekleyin)
*Bu karışımı da pirinci kavurduğunuz tencereye ekleyin ve 12 kez karıştırın
*Ardından tencerenin kapağını kapatın, ocağın altını kısın ve yaklaşık 15 dakika boyunca pişirin
*Bu süreçte pilavınızı kontrol etmek için tencerenin kapağını çok sık açıp kapatmayın
*10 dakikanın ardından kapağı açıp, suyunu çekmiş mi diye kontrol edebilirsiniz ama kapağı çok sık açıp buharında pişmesini engellemeyin
*Pirinçler suyu tamamen çektiğinde, pilavınız dibine tutmadan altını kapatın ve pirinç pilavınızı birkaç kez karıştırın
*Karıştırdıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu serip kapağını kapatın ve 10 dakika civarı dinlendirin
*Kağıt havlu buharı çekmeye yarayacaktır ve pilavınız tane tane olacaktır Pirinç pilavı hazır Afiyet olsun