iltasyazilim
FD Üye
Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 çay bardağı pirinç pilavı
*Yarım çay bardağı kadar tel şehriye
*Yarım tavuk bulyonu
Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı İlk önce pirinç pilavlarınızı bir kaseye koyup üzerine su ve tuzu ekleyip bir 10 dk kadar bekletin
Beklemiş olan pirincimizi yıkıyoruz, bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı döküyorsunuz ve tel şehriyeleri kavuruyorsunuz Yıkamış olduğunuz pirinci üzerine aktarıp iyice kavurun Üzerine 2 damla limon sıkın Sonra 4 çay bardağı sıcak suyu dökün üzerine tuzunu ilave edin tereyağ 4 5 parça kesip üzerine atın yarım tavuk bulyonu ellerinizle ufalayın Onu da ekleyin karıştırın ve kapağı kapatıp kısık ateşte pişirin
Şimdiden afiyet olsun
( haa bu arada tavuk bulyonu çok güzel bir tat katıyor deneyenilirsiniz )
*2 çay bardağı pirinç pilavı
*Yarım çay bardağı kadar tel şehriye
*Yarım tavuk bulyonu
Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı İlk önce pirinç pilavlarınızı bir kaseye koyup üzerine su ve tuzu ekleyip bir 10 dk kadar bekletin
Beklemiş olan pirincimizi yıkıyoruz, bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı döküyorsunuz ve tel şehriyeleri kavuruyorsunuz Yıkamış olduğunuz pirinci üzerine aktarıp iyice kavurun Üzerine 2 damla limon sıkın Sonra 4 çay bardağı sıcak suyu dökün üzerine tuzunu ilave edin tereyağ 4 5 parça kesip üzerine atın yarım tavuk bulyonu ellerinizle ufalayın Onu da ekleyin karıştırın ve kapağı kapatıp kısık ateşte pişirin
Şimdiden afiyet olsun
( haa bu arada tavuk bulyonu çok güzel bir tat katıyor deneyenilirsiniz )