Pirinç salatası KAÇ KARAKTER: 8 HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk PİŞME SÜRESİ: 15 dk Malzemeler: 2 çorba kaşığı zeytinyağı 15 su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı tel şehriye 3 arpacık soğan 2 pırasa 2 havuç 4 dere bardağı su 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye Sos için: 2 konserve salçalık kırmızıbiber 1 limonun suyu 6 çorba kaşığı üzüm sirkesi 6 çorba kaşığı sıvıyağ id Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Zeytinyağını ısıtıp tel şehriyeyi kavurun Pirinci yıkayıp süzün Tel şehriyenin üstüne ilave edip 23 dakika daha kavurun Su ve tuzu ilave edip kısık ateşte pişirin Soğanları temizleyip küp küp doğrayın Pırasayı temizleyip ince halkalar biçiminde doğrayın Havucu temizleyip küçük küpler halinde doğrayın ve tuzlu kaynar suda 2 dakika haşlayın Fasulye ve diğer malzemeleri bir kapta karıştırın * Sos için; biberlerin çekirdeklerini temizleyip kıyın Bir kâsede limon suyu, sirke, sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırın Biberi ilave edin Salatanın üstüne döküp harmanlayın 10 dakika buzdolabında bekletin Servis tabaklarına alıp servis yapın